• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Adaptil

Adaptil hond met stokAdaptil hond met stok

Heeft jouw hond stress? Bijvoorbeeld door een nieuw huisdier, gezinsuitbreiding of door een verhuizing? Adaptil verhelpt ongewenst gedrag bij honden op een natuurlijke manier. Voor angstige of nerveuze honden, is er Adaptil. Deze producten bevatten geruststellende feromonen voor je viervoeter, voor nieuwe of stressvolle situaties. Je bestelt Adaptil bij Pets Place.

Tonen als Foto-tabel Lijst

9Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Root Catalog petsplace kopen
  Adaptil Anti-Stress Band Hond - Anti stressmiddel
  Normale prijs 32,99 - 41,99 32,99 - 41,99
  M/L
  S
Tonen als Foto-tabel Lijst

9Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Je hond maakt deel uit van het gezin. Uiteraard wil je dit gezinslid overal mee naartoe nemen, ook op vakantie. Helaas is het soms geen pretje voor je hond om mee te gaan op reis. Je hond kan last krijgen van reisangst of verlatingsangst in de nieuwe omgeving.

Hoe help je een hond zijn reisangst te overwinnen?

Het is belangrijk om je hond te laten wennen aan autoritten door hem mee te nemen op korte uitstapjes zonder een bijzonder doel. Je begint met korte ritten, en voert de duur en snelheid geleidelijk op. Zo zal je hond zich meer op zijn gemak gaan voelen en de auto associëren met plezier in plaats van stress. Als je hond misselijk wordt in de auto geef je hem iets lichts te eten en zorg je dat hij voldoende water krijgt. Adaptil Spray kan jouw hond helpen zich meer op zijn gemak te voelen in de auto. Spray 15 minuten voor het vertrek de ligplaats van de hond in de auto (bijvoorbeeld bench of kleedje) in met Adaptil spray. Herhaal dit na 2 uur, of als de werking lijkt af te nemen. Het geruststellende effect houdt ongeveer 1 tot 2 uur aan.

Stel ook je hond gerust als je op vakantie bent, bijvoorbeeld in het vakantiehuisje of caravan.

Ook als je de hond veel alleen laat tijdens je vakantie kun je je trouwe viervoeter zich meer op zijn gemak laten voelen door een Adaptil Verdamper te gebruiken. Deze verspreidt een natuurlijk feromoon dat honden op hun gemak stelt, waardoor je hond zich prettiger zal voelen in de nieuwe omgeving.

Adaptil helpt ook jouw nieuwe pup bij stress

Eindelijk is dan het grote moment aangebroken en ga je jouw puppy ophalen. Gewapend met een riempje, halsbandje en handdoek/keukenrol voor onderweg (in verband met de kans op overgeven) ga je op pad. Probeer je pup zo vroeg mogelijk op de dag op te halen. Hij heeft dan de hele dag om te wennen aan de nieuwe leefomgeving voordat de nacht valt.

Pups kunnen van één slechte ervaring al een fobie ontwikkelen, zorg dus dat het ophalen een positieve ervaring wordt. Probeer de pup gerust te stellen zoals de moeder dat voorheen deed.

Adaptil Junior halsband

Als hulpmiddel kun je gebruik maken van de Junior halsband van Adaptil, Deze halsband van Adaptil is speciaal gemaakt voor pups en is een synthetische kopie van het natuurlijke geruststellende feromoon dat de moeder produceert om haar pups te kalmeren en gerust te stellen. Deze halsband is eenvoudig in het gebruik. De lichaamstemperatuur van de hond warmt de halsband op en stimuleert daarmee de verspreiding van feromonen in de directe omgeving.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Adaptil spray, om jouw pup extra gerust te stellen tijdens de eerste autorit naar zijn nieuwe thuis. Spuit 15 minuten voordat je de hond in de auto zet de Adaptil spray in de reiskennel of -tas. Tijdens lange reizen kan de spray om de 2-3 uur opnieuw aangebracht worden. Wacht wel altijd 15 minuten nadat je Adaptil gespoten hebt, zodat de alcohol verdampt is voordat je de pup in de auto zet.

In de nieuwe woning

Wanneer jouw puppy eenmaal in de nieuwe woning aankomt, bevindt de pup zich in een vreemde omgeving met vreemde mensen, voorwerpen en geuren. Geef de pup de tijd en de rust om hier allemaal goed aan te wennen. Zet de pup gelijk op de plaats waar jij hem ook later graag wil hebben. Leg hier zijn nestlapje en een kluifje neer. Laat hem verder lekker zijn eigen gang gaan. Hij zal rondsnuffelen en alles onderzoeken. Allemaal reuze spannend voor hem. Loop niet constant achter hem aan en til hem niet steeds op. Lees hier meer over de eerste nacht thuis van jouw puppy.

Om het aangenamer te maken voor je nieuwe huisdier steek je minstens 24 uur voordat je nieuwe pup/hond komt, een Adaptil verdamper in een stopcontact laag bij de grond in de ruimte waar de hond slaapt en de meeste tijd doorbrengt. De Adaptil verdamper kan discreet in een stopcontact gestoken worden en verspreid in de omgeving het geruststellende feromoon, waarvan bewezen is dat het zowel pups als volwassen honden op hun gemak stelt.

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn (geur)signalen die door leden van dezelfde diersoort worden gebruikt om te communiceren. Een zogende teef produceert een feromoon, het zogenaamde Dog Appeasing Pheromone (D.A.P.), gedurende 3 tot 5 dagen na de geboorte van de pups. Dit feromoon helpt om de pups te kalmeren en gerust te stellen. De geruststellende eigenschappen van dit feromoon blijven behouden als honden volwassen zijn. Adaptil is een kopie van het geruststellende feromoon dat de teef produceert voor de pups (D.A.P.). Door het natuurlijke geruststellende feromoon van de teef na te bootsen, geeft Adaptil de puppy of senior hond een vertrouwd en veilig gevoel. Het is klinisch bewezen dat Adaptil effectief angst en stress gerelateerd gedrag bij honden vermindert. Geadviseerd wordt om Adaptil te gebruiken in combinatie met een training. Advies hiervoor kun je inwinnen bij je dierenarts of gedragsspecialist.
Back to top