• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Pindakaas

Vogelpindakaas is in trek bij onze vogels: ze zijn dan ook dol op noten en pinda’s! Een pot vogelpindakaas mag daarom niet ontbreken in de tuin. Welke pindakaas mogen? Welke pindakaashouder voor tuinvogels is geschikt? En wanneer kun je vogelpindakaas het beste ophangen? Lees hier meer over onder aan de pagina en bekijk hier het assortiment aan vogelpindakaas bij Pets Place!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van47producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Voer Pindakaas kopen
  Wildbird Vbn Pindakaas Original 330 g - Tuinvogelvoer
  Normale prijs 2,99 2,99
  Wildbird Vbn Pindakaas Tuinvogels Noten/Insecten 330 g - Tuinvogelvoer -
 2. Voer Pindakaas kopen
  Emma's Garden Halve Kokosnoot - Vogelvoer
  3x200 g
  200 g
  Winkelvoorraad
 3. Voer Pindakaas kopen
  Wildbird Vbn Pindacake Met Insecten - Tuinvogelvoer
  Normale prijs 5,59 5,59
  Wildbird Vbn Pindacake Original - Tuinvogelvoer -
 4. Voer Pindakaas kopen
  Wildbird Pindacake - Voer
  Insecten
  Naturel
  Zaden
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van47producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is het verschil tussen pindakaas en vogelpindakaas? 

Het verschil tussen gewone pindakaas en pindakaas voor vogels is dat vogelpindakaas minder zout bevat en een hogere voedingswaarde heeft dan gewone pindakaas. Vogelpindakaas is namelijk gemaakt van ongebrande pinda’s. Hierin zit een hoger vetpercentage, zodat de tuinvogels lekker warm blijven in de koude wintermaanden.

Mensen pindakaas is zelfs gevaarlijk voor vogels! Pindakaas van gebrande pinda’s bevat namelijk veel giftige stoffen voor vogels die vrijkomen na het branden. Daarna wordt er extra veel zout toegevoegd. Dit is heel slecht voor vogels omdat zij hun urine dan heel moeilijk kunnen uitscheiden.

Pindacake voor vogels?!

Wist je dat er pindacake voor vogels bestaat? Ja echt! Verwen je tuinvogels het hele jaar door met deze snack van pindakaas. Vogels zijn er dol op! Hang het energierijke vetblok in de pindacakehouder of leg het op de grond. Gegarandeerd dat je tuinvogels erop af vliegen.

Soorten vogelpindakaas

Inmiddels zijn er verschillende soorten vogelpindakaas. Je hebt originele pindakaas smaak of met verschillende toevoegingen, zoals bosvruchten, nootjes, zonnebloempitten, meelwormen en hagelslag!

Pindakaas original

Originele vogelpindakaas is gemaakt van enkel ongebrande pinda’s en daarmee calorierijk dus bomvol energie. Met deze pindakaas fladderen de tuinvogels lekker rond in het voorjaar en bouwen de oudervogels een nestje in het najaar.

Pindakaas met extra eiwitten

Vogels zijn, naast pinda’s, ook dol op vruchten en insecten. Daarom is vogelpindakaas met insecten, meelwormen of bosvruchten een lekkernij voor tuinvogels! Zo kunnen ze extra eiwitten verzamelen en nieuwe energie krijgen.

Pindakaas met extra vet

De vogelpindakaas met noten, pitten of speciale vogelhagelslag is een echte vogeltraktatie! De vogelhagelslag van gekleurde vetbrokjes is een extra warmtebron is voor de tuinvogels in de wintermaanden mét een lekker bessen- of meelwormensmaakje. Met pitten, zoals zonnebloempitten, als extra toevoeging zorgt het hogere olie- en vetgehalte voor genoeg energie.

Hoe hang je vogelpindakaas op?

Tof, de vogelpindakaas is binnen! Maar dan komt de volgende vraag: hoe hang je een pindakaaspot op? Een pot vogelpindakaas kun je het beste hangen in een speciale pindakaaspothouder. Dit kan variëren van een metalen pindakaaspothouder tot een houten pindakaas vogelhuisje. Je kunt de pindakaaspothouder aan de muur of aan de schutting hangen. Of maak je bomen nog vogelrijker door de pindakaaspot tussen de takken te hangen! Door de pindakaaspothouders op een rustige plaats in de tuin te hangen, voelen tuinvogels zich veilig om eens een kijkje te nemen. Voor je het weet heb je een invasie vogels in je tuin.

Vogelpindakaas aan een touwtje!

Heb je twee linkerhanden of simpelweg geen boormachine met schroeven in huis? Dan is pindakaas aan een touwtje een mooi alternatief. Heb je last van grotere vogels, zoals kraaien en eksters? Gebruik dan een voersilo met een beschermkooi. Deze biedt alleen toegang aan kleinere vogels, zoals mussen en roodborstjes. Kies voor een cilindervorm, een dennenappel of een prachtige kokosnoot. Hang deze aan een tak, in een metalen of houten silo of een uitstekende plank en klaar. Genieten maar!

Wanneer kun je vogelpindakaas het beste ophangen?

Vogelpindakaas kun je het hele jaar ophangen. Het is een mooi extraatje om je tuinvogels op te trakteren. Bijvoorbeeld in het voorjaar bij het zoeken van een partner, het bouwen van een nestje en het (op)voeden van de jongen. In het najaar tijdens de rui bij vogels of juist in de winter als ze reserve opbouwen en de 10% lichaamsvet die ze ‘s nachts kunnen verliezen proberen op te vullen. Kortom, vogelpindakaas is het hele jaar door lekker!

Vogelpindakaas bij Pets Place

Verschillende soorten vogelpindakaas zijn verkrijgbaar bij Pets Place. Neem een kijkje in de webshop of een bezoekje in één van de Pets Place winkels en verwen de tuinvogels met een lekkernij waar ze voor terug komen!

Back to top