Het bijzondere aan Advantix is dat het naast een dodende werking tegen vlooien, vlooienlarven en teken ook nog een andere eigenschap heeft; een afwerende werking tegen teken, muggen, zandvliegen en stalvliegen.

Is deze afwerende werking belangrijk?

Jazeker! De parasieten kunnen namelijk ziekten overbrengen op je hond. Zo kan bijvoorbeeld de Dermacentor reticulatus teek drager zijn van de parasiet Babesia canis, die bij honden de levensbedreigende ziekte Babesiosis kan veroorzaken. Daarnaast kan de teek ook de ziekte van Lyme overbrengen. Het afweren van parasieten kan dus van groot belang zijn. Niet bijten is namelijk geen ziekteoverdracht. Een parasiet die op een met Advantix behandelde hond komt, reageert alsof hij op een hete bakplaat staat; het zogenaamde ‘hot foot effect’. De parasiet zal zo snel mogelijk van de hond af willen en is op dat moment al in contact gekomen met Advantix; de parasiet gaat dus niet alleen van je hond af; de parasiet zal ook sterven.

null

Neem je je hond mee op vakantie? Gebruik Advantix!

Met name honden die mee op vakantie gaan, naar bijvoorbeeld Zuid Europa, kunnen met parasieten te maken krijgen; hieronder vallen vlooien en teken, maar ook muggen, stal- en zandvliegen. De meeste middelen werken tegen vlooien en teken, maar naast vlooien en teken, kunnen de andere drie parasieten die hierboven genoemd worden ook nare ziekten overbrengen. Muggen kunnen hinderlijk zijn voor je hond en soms ook bijten en irritatie veroorzaken. Maar muggen kunnen ook hartworm overdragen; een ernstige en mogelijk zelfs dodelijke ziekte bij honden. Bescherm je hond dus te allen tijde door ze te behandelen met Advantix!

Hoe werkt Advantix?

Advantix wordt geleverd in pipetjes. Deze pipetjes bevatten een vloeistof met hierin twee werkzame stoffen. Druppel de inhoud van de pipet tussen de haren op de intacte huid (spot-on) tussen de schouderbladen. Bij honden zwaarder dan 10 kilogram, kan de inhoud van de pipet het beste gelijkmatig verdeeld worden over vier verschillende plaatsen op de rug; vanaf de schouderbladen tot aan de staartbasis. Laat je hond gedurende 48 uur na aanbrengen niet zwemmen in natuurwater, omdat het middel schadelijk is voor in het water levende organismen.

De voordelen van Advantix

  • Doodt vlooien snel (binnen 24 uur) en beschermt je hond gedurende 4 weken tegen nieuwe vlooien
  •  Zeer geschikt voor honden met een vlooienallergie
  •  Doodt teken en beschermt je hond gedurende drie tot vier weken tegen nieuwe teken
  • Doodt bijtende luizen
  • Beschermt je hond tegen zandvliegen (2-3 weken), muggen (2-4 weken) en stalvliegen (4 weken).
BEKIJK ALLE PRODUCTEN VAN ADVANTIX IN ONZE WEBSHOP