Beaphar Fiprotec voor honden & katten; hét voordelige alternatief tegen teken en vlooien!

De vlooienpipetten van Beaphar zorgen voor een effectieve bestrijding tegen vlooien en teken. Het is gemaakt op basis van Fipronil, dit is de meest gebruikte werkzame stof tegen teken en vlooien. Het is erg handig in gebruik door de pipetten. Deze maak je open en druk je leeg in de nek, tussen de schouderbladen,  van je hond of kat. Zo kan je huisdier het niet oplikken en kan het rustig verspreiden door de vetlaag van de huid.

De Fiprotec pipetten voor honden zijn te gebruiken voor honden vanaf 2 kilogram en ouder dan 2 maanden. De Fiprotec  pipetten voor katten zijn te gebruiken voor katten vanaf 1 kilogram en ouder dan 8 weken.

null

Besmetting

Let goed op als je hond of kat besmet is geweest met vlooien of teken! Als je dier zich anders (ziek) gaat gedragen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts.

Fiprotec voor hond en kat

Fiprotec pipetten tegen vlooien en teken is gemaakt op basis van de stof Fipronil. Dit is een bewezen werkzame stof voor het doden van vlooien en teken. Deze spot-on oplossing is handig toe te dienen als pipet.

Fiprotec Combo

Fiprotec Combo is een spot -on oplossing dat vlooien, teken en bijtende luizen doodt. De pipet kan eenvoudig in de nek toe gediend worden. Het product kan preventief gebruikt worden, maar is ook zeer geschikt voor het aanpakken van een vlooienbesmetting in huis. Wat dit product speciaal maakt is dat het een dubbele werking heeft, het doodt niet alleen de vlooien op het dier maar remt ook de ontwikkeling van eitjes en larven in de directe omgeving.

Wat te doen bij teken en vlooien?

Het is natuurlijk erg vervelend als je huisdier al vlooien of teken heeft opgelopen. Het is daarom verstandig om dit altijd in de gaten te houden, zodat je er vroeg bij bent. Zo kan je een vlooienplaag helpen voorkomen.

  • Controleer je huisdier regelmatig; hoe eerder je teken en/of vlooien ontdekt, hoe beter je ze kunt bestrijden.
  • Maak je huisdier ongediertevrij. Behandel alle dieren in huis tegelijk, zo voorkom je kruisbesmetting. Fiprotec voor honden en katten maakt je hond en kat snel vlo- en teekvrij.
  • Maak de leefomgeving ook vlovrij; vlooieneitjes, -larven en poppen bevinden zich in de omgeving van de vlo. Met Beaphar vlooienspray worden alle vlooien, larven en eitjes in de omgeving bestreden.
    Om de uitgekomen poppen ook te bestrijden is het verstandig om  de behandeling na enkele weken te herhalen.
  • Hou je huisdier vrij van vlooien en teken! Dit kun je doen door je hond of kat iedere vier weken te behandelen met Fiprotec spot-on.
  • Ontworm je huisdier na een vlooienbesmetting. Vlooien kunnen namelijk lintwormen overbrengen.

Vlooien en teken kunnen veel nare bijwerkingen en/of ziekten veroorzaken. Vlooien veroorzaken bijvoorbeeld huidaandoeningen, jeuk, bloedarmoede en lintworminfecties. Teken zijn nog gevaarlijker; zij kunnen de ziekte van Lyme of Babesiose overbrengen.