Je hebt vast wel eens een teek in de vacht van je hond of kat ontdekt. Een klein, glad, eng beestje met lange harige pootjes dat zich volzuigt met bloed van jouw huisdier.

Als je hond of kat gebeten is door een teek, kan dit nare gevolgen hebben. Je huisdier kan ziek worden, of op de plek waar de teek gebeten heeft kan een ontsteking ontstaan waar je dier last van kan hebben. Als je dier besmet is met één of meerdere teken is het van groot belang de teek/teken direct te verwijderen met een speciale tekentang. Maar; voorkomen is natuurlijk beter dan genezen! Daarom heeft Beaphar een aantal producten welke preventief werken tegen teken.

Fiprotec

Fiprotec werkt in op het zenuwstelsel van teken én vlooien, waardoor deze dood zullen gaan. Fipronil trekt in de opperhuid, haarfollikels en talgklieren waar het geleidelijk vrijkomt en zo een beschermende film over het dier vormt. Dit middel in pipetvorm is gemakkelijk toe te dienen en is minimaal 4 weken werkzaam.

Tick Away Spray

Tick Away is een product dat gebruikt kan worden tegen teken. Door direct op de teek te spuiten, valt de teek binnen enkele uren van je huisdier. De teek wordt in zijn geheel verwijderd, zonder dat ze aangeraakt hoeven worden. In handig formaat, makkelijk mee te nemen tijdens wandelingen. Gebruiksaanwijzing: Spuit 2 a 3 seconden direct op de teek. De teek zal vervolgens binnen enkele uren van je huisdier afvallen. Mocht dit niet het geval zijn; verwijder de teek dan met een tekentang.

BEKIJK ALLE BEAPHAR PRODUCTEN TEGEN TEKEN ONLINE