Vlooien bij je hond of kat; erg vervelend! Hoe bestrijdt je ze, en hoe voorkom je dat je hond of kat besmet wordt?

 • null

  Stap 1

  Als je kat of hond besmet is met vlooien, is het belangrijk om je dier eerst vlovrij te maken. Dit kan door middel van bijvoorbeeld Beaphar Vlooienshampoo voor de hond of de kat, hiermee kun je je dier wassen. Ook heeft Beaphar Vlooiendruppels; de werking hiervan is direct; heftig maar kortwerkend. Tot slot kun je ook de Beaphar Vlo Kill gebruiken.

 • null

  Stap 2

  Als je je huisdier behandeld hebt, dien je de omgeving te behandelen. Vlooien zijn erg hardnekkig, en zullen zich ook in de omgeving gaan verspreiden. De omgeving kun je behandelen met Beaphar Vlooienspray. Deze spray werkt direct en mag na twee weken herhaald worden.

  Beaphar tapijtspray kan gebruikt worden ter bestrijding van vlooien en –larven op het tapijt, de mand en de omgeving van je huisdier. 95% van het vlooienprobleem zit in de omgeving. Omdat vlooienpoppen 6 maanden in hun cocon kunnen overleven en daar goed beschermd zijn (zelfs tegen de meeste insecticiden), is het belangrijk om bestrijding van vlooien in de omgeving gedurende minimaal 6 maanden te blijven doen.

 • null

  Stap 3

  Je huisdier en de omgeving zijn behandeld, en zijn (zo goed als) vlovrij. Nu is het belangrijk om je dier en de omgeving vlovrij te houden! Beaphar heeft een aantal preventieve vlooienmiddelen, in verschillende vormen. Hieronder een overzicht van de producten:

  Vlooienband
  Beaphar Vlooienband geeft gedurende 6 maanden een werkzame stof af welke over de huid verspreid wordt. Vlooien komen op de huid in contact met de werkzame stof en gaan dood. De Vlooienband is waterbestendig. Beschikbaar voor zowel hond als kat.De banden voor de kat hebben een veiligheidsmechanisme waardoor de band rekt e/o losgaat als de kat bijvoorbeeld achter een tak blijft haken.

  Fiprotec
  Fiprotec zijn teken- en vlooiendruppels voor honden en katten. Ze zijn hét voordelige alternatief tegen ongedierte, op basis van Fipronil. Fipronil is de meest gebruikte werkzame stof tegen teken en vlooien. Fiprotec is eenvoudig te gebruiken door de slimme 'wegzetpipet'

 • null

  Stap 4

  Na de bestrijding van vlooien is het van groot belang om je huisdier te ontwormen. Vlooien zijn de gastheer van de lintworm, waardoor de kans bestaat dat je dier ook besmet is met wormen.