Wormen kunnen flinke schade aanrichten aan het lichaam van je hond of kat. Daarnaast kunnen wormen ook ziektes veroorzaken zoals:

  • Bloedarmoede
  • Slecht voor organen
  • Diarree
  • Huid en vacht probleem
  • Kan ook besmettelijk zijn voor mensen
null
Pups worden al in de baarmoeder besmet met wormen, en kittens bij het zogen. Bij pups en kittens is het ook nog eens gevaarlijker dan bij volwassen dieren, omdat hun lichaam nog niet sterk genoeg is om snel te herstellen; dit kan zelfs de dood tot gevolg hebben. Als er wormen gezien worden in de ontlasting, is de besmetting in het lichaam al heel ver en heeft al flink schade aan kunnen richten. Daarnaast zijn er ook veel besmettingsmogelijkheden in de omgeving, voor dieren, maar ook voor mensen. Het is daarom erg belangrijk om je huisdier 3 tot 4 keer per jaar preventief te ontwormen. Beaphar heeft een aantal ontwormingsmiddelen, zie onderstaand overzicht.

Wormmiddelen voor de kat

Beaphar Totaal Wormmiddel kat

Totaal wormmiddel ter bestrijding van spoel- en lintwormen. 1 tablet per 1 kg lichaamsgewicht. De behandeling na 2 weken herhalen.
Bij zwaardere katten is het verstandig om de aangegeven dosering in meerdere porties toe te dienen, met enkele uren ertussen.

Beaphar Wormgranulaat

Granulaat (kleine korreltjes) voor makkelijke toediening door het voer.
Voor katten waarbij het moeilijk is tabletten in te geven, is wormgranulaat een prima alternatief. Advies: het wormgranulaat door natvoer mengen zodat het gemakkelijk opgenomen wordt.

Wormmiddelen voor de hond

Beaphar Totaal Wormmiddel voor kleine honden en puppy’s

Totaal wormmiddel ter bestrijding van alle soorten wormen. 1 tablet per 2 kg lichaamsgewicht en bovendien telkens een éénmalige dosering.

Beaphar Totaal Wormmiddel honden meer dan 8 kg

Totaal wormmiddel ter bestrijding van alle soorten wormen. Slechts 1 tablet per 10 kg lichaamsgewicht en bovendien telkens een éénmalige dosering.

In geval van een lintworminfectie bij de hond, dient de behandeling altijd na een maand herhaald te worden. Heeft je hond last van vlooien? Dan dient de behandeling om de 6 weken plaatsvinden, zolang er vlooien aanwezig zijn. Uiteraard zullen ook de aanwezige vlooienlarven en vlooieneitjes in de omgeving van de hond behandeld moeten worden.

BESTEL BEAPHAR ONTWORMINGSMIDDELEN IN ONZE WEBSHOP