Wormen kunnen flinke schade aanrichten aan het lichaam van je hond of kat. Daarnaast kunnen wormen ook ziektes veroorzaken zoals:

  • Bloedarmoede
  • Slecht voor organen
  • Diarree
  • Huid en vacht probleem
  • Kan ook besmettelijk zijn voor mensen

Pups worden al in de baarmoeder besmet met wormen, en kittens bij het zogen. Bij pups en kittens is het ook nog eens gevaarlijker dan bij volwassen dieren, omdat hun lichaam nog niet sterk genoeg is om snel te herstellen; dit kan zelfs de dood tot gevolg hebben.
Als er wormen gezien worden in de ontlasting, is de besmetting in het lichaam al heel ver en heeft al flink schade aan kunnen richten.
Daarnaast zijn er ook veel besmettingsmogelijkheden in de omgeving, voor dieren, maar ook voor mensen. Het is daarom erg belangrijk om je huisdier 3 tot 4 keer per jaar preventief te ontwormen. Beaphar heeft een aantal ontwormingsmiddelen, zie onderstaand overzicht.

Wormmiddelen voor de kat

Beaphar Totaal Wormmiddel kat

Totaal wormmiddel ter bestrijding van spoel- en lintwormen. 1 tablet per 1 kg lichaamsgewicht. De behandeling na 2 weken herhalen.
Bij zwaardere katten is het verstandig om de aangegeven dosering in meerdere porties toe te dienen, met enkele uren ertussen.

Beaphar Wormgranulaat

Granulaat (kleine korreltjes) voor makkelijke toediening door het voer.
Voor katten waarbij het moeilijk is tabletten in te geven, is wormgranulaat een prima alternatief. Advies: het wormgranulaat door natvoer mengen zodat het gemakkelijk opgenomen wordt.

Wormmiddelen voor de hond

Beaphar All-in one vanaf 2,5 kg tot 40 en 17,5 kg tot 70 kg

Beaphar All-in one is een wormmiddel ter bestrijding van lint-, spoel- en haakwormen.

Voor een juiste dosering dient het lichaamsgewicht zo nauwkeurig mogelijk te worden bepaald. Weeg daarom eerst de hond. De tabletten worden toegediend door hele en/of halve tabletten achteraan op de tong te plaatsen. Lichaamsgewicht (kg) / aantal tabletten: 17.5 : ½ tablet 17.5 – 35: 1 tablet 35 – 52.5: 1½ tablet 52.5 – 70: 2 tabletten

Hoe vaak een wormkuur toegepast dient te worden hangt af van o.a. de leeftijd en de omgeving van het dier. Gemiddeld is dit 4x per jaar. Indien jouw hond meegaat op vakantie. is het verstandig navraag te doen of voor het betreffende land een ander advies geldt.

Bestel Beaphar wormmiddelen hier