Steeds meer producenten van honden- en kattenvoer richten zich op het ontwikkelen van een natuurlijk of biologisch voer. Dat is niet gek, aangezien dit segment ook steeds populairder wordt bij menselijke voeding. In dit artikel bespreken we Yarrah, sinds 1992 één van de bekendste producenten van biologisch honden- en kattenvoer.

Wat is biologisch honden- of kattenvoer nou eigenlijk?

Biologisch voer is een term die steeds vaker voorkomt binnen de dierenbranche, maar wat houdt een biologische voeding nou precies in? Een biologische voeding is een voeding die vrij is van kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en bevat geen chemische oxidanten. Daarnaast bevat een biologische voeding ook geen geraffineerde suikers of genetisch gemanipuleerde ingrediënten.

Ook heeft een biologische voeding betrekking op de eiwitbron. Zo bevat de voeding eiwit van dieren die alleen maar biologische voeding hebben gegeten tijdens hun leven. Het voer dat deze dieren eten is dus niet bespoten met pesticiden.

null

Wat is het verschil met een natuurlijk honden- of kattenvoer?

Een natuurlijke voeding houdt in dat er gebruik gemaakt wordt van natuurlijke ingrediënten. Hier zijn echter amper regels aan verbonden, waardoor er weinig controle over de daadwerkelijke kwaliteit van het voer kan plaatsvinden.

Wetten omtrent een biologische voeding

Terwijl er amper wetgeving bestaat rondom een natuurlijke voeding, bestaan er strenge regels en eisen omtrent een biologische voeding. Dit komt omdat de term ‘biologisch’ wettelijk beschermd is. Wanneer een product of merk in aanmerking komt als biologische voeding zal de verpakking worden voorzien van een keurmerk. Dit keurmerk toont zich in Europa in de vorm van een groen blaadje. Alle producten van Yarrah bevatten dit biologische keurmerk waardoor de kwaliteit van hun honden- en kattenvoer aantoonbaar hoog en consistent is.

null

Wist je dat?

Ieder land heeft zijn eigen regels m.b.t. een certificeringskeurmerk. Zo kan een bepaald product dus tegelijkertijd verschillende keurmerken dragen. Naast het Europese keurmerk dragen de producten van Yarrah ook nog het Franse AB-logo en het Duitse Bio-Siegel!

Voor iedere hond of kat een geschikt voer

Yarrah heeft zowel biologisch hondenvoer als biologisch kattenvoer, maar ook binnen deze twee verschillende productcategorieën zijn nog veel verschillende varianten beschikbaar. Zo is er dus voor iedere hond of kat een geschikte voeding die aansluit bij de wensen en behoeften van je huisdier! Naast een breed assortiment aan droogvoer heeft Yarrah ook nog biologisch natvoer en biologische snacks voor je hond of kat.

Heb je een kleine hond en wil je meer lezen over de Small Breed variant van Yarrah, een hondenvoer speciaal voor kleine hondenrassen? Klik dan hier! Yarrah heeft ook een graanvrije voeding. Klik hier om hier meer over te lezen!

BESTEL YARRAH IN DE WEBSHOP