Wat is Cavalor paardenvoer?

Cavalor paardenvoer is geschikt voor elk paard. Cavalor heeft een internationale reputatie opgebouwd door een oplossing te bieden voor de behoeften van elk paard. Naast paardenvoer beschikt Cavalor ook over supplementen en verzorgingsproducten. Op deze pagina leer je meer over Cavalor paardenvoer en over de verschillende lijnen & varianten.

4 verschillende lijnen paardenvoer

Cavalor bestaat uit verschillende varianten en producten. Om jou te helpen bij de aanschaf van het juiste product voor jouw paard, leggen we hieronder de 4 lijnen uit.

Deze lijn paardenvoer is te herkennen aan de gele zakken. Dit is aangepast paardenvoer voor de fokkerij en is geschikt vanaf de dracht tot aan het veulen. Deze producten bevatten ingrediënten die de ontwikkeling van het ongeboren veulen, de merrie en daarna van het (pasgeboren) veulen en jonge paarden ondersteunen. Pets Place verkoopt binnen deze lijn 3 varianten:

Dit paardenvoer is te herkennen aan de rode zakken. Dit voer is specifiek voor paarden die actief zijn in bepaalde sportdisciplines. Het energieverbruik is verschillend per sportdiscipline, daarom is dit paardenvoer ingedeeld in energielevels van 1 tot 4. Hieronder leggen we de verschillende levels uit.

  • Level 1: voor sportpaarden die lichte arbeid verrichten (4-8 uur per week). Cavalor Action Mix: smakelijke voeding afgestemd op de inspanningsprestatie. Cavalor Action Pellet: smakelijke korrels met hoogwaardige eiwitten en goed verteerbare celstofbronnen.
  • Level 2: voor actieve sportpaarden in disciplines zoals o.a. show en western. Cavalor Shine & Show: een unieke voeding voor paarden die moeten opvallen en schitteren in de schijnwerpers, zoals Arabische showpaarden en paarden in de verkoop. Cavalor Western Mix: speciaal samengesteld voor Quarter Horsers, Paint Horses en Appaloosa’s die specifieke voedingsbehoeften hebben. Cavalor Performix: een evenwichtige onderhoudsvoeding voor sportpaarden.
  • Level 3: voor o.a. dressuur, eventing en endurance. Cavalor Endurix: dit paardenvoer bevat Muscle Plus. Dit is een uitgekiende samenstelling van vitamine E en selenium, dit draagt bij aan de versterking van de natuurlijke weerstand. Het vermindert ook de impact van oxidatieve stress bij paarden.
  • Level 4: voor actieve competitiepaarden met uithoudingsprestaties, bijvoorbeeld voor jumping en race paarden. Cavalor Superforce: hoogwaardig paardenvoer, specifiek voor zeer actieve competitiepaarden die explosieve, kortdurende inspanningen moeten leveren.

Dit paardenvoer is te herkennen aan de groene zakken. Deze variant van Cavalor is uitgebalanceerde havervrije voeding voor elk paard dat recreatief gehouden wordt. Cavalor Harmony is te verdelen in 2 soorten voedingen:

Tradition reeks: pellets of mixen met essentiële voedingsstoffen voor een evenwichtig paardenrantsoen. We verkopen binnen deze soort de volgende varianten:

Strucomixen: vezelrijk onderhoudsvoer dat natuurlijke grondstoffen bevat, zoals een paard die dit vroeger in alle vrijheid zelf kon vinden. Het bevat Fiber Plus waarbij de luzernevezel voor een aanvoer van ruwe celstof zorgt. Dit stimuleert de darmflora. Pets Place verkoopt de volgende strucomixen:

Deze Cavalor lijn kun je herkennen aan de paarse zakken. De naam zegt het eigenlijk al: dit paardenvoer speelt in op de speciale behoeften van paarden. Pets Place verkoopt binnen deze lijn de volgende varianten:

BEKIJK ALLE CAVALOR VARIANTEN IN ONZE WEBSHOP