Cavalor Pianissimo is speciaal voor nerveuze paarden

Sommige paarden kunnen nerveus zijn. De oorzaken van nervositeit kunnen variëren. Enkele oorzaken zijn:

Karakterieel: sommige paardenrassen zijn nerveuzer en hebben meer temperament dan andere rassen.

Seizoensgebonden: veel paarden zijn energieker in het voorjaar of net na de overgang naar de stal in de winter.

Stressgeboden situaties: een andere stalplek, andere stalgenoten, transport of deelname aan een wedstrijd kunnen voor stress zorgen.

In dit artikel lees je do’s en don’ts als jij een nerveus paard hebt.

Tip 1. Vermijd haver in het paardenvoer
Haver heeft een zogeheten ‘heetmakend’ effect. De snelle energie uit haver kan bepaalde hormoonspiegels bij paarden laten stijgen en hier kan je paard druk van worden.

Tip 2. Vermijd suiker, granen, zetmeel en eiwitten als energiebronnen

Tip 3. Zorg voor een vetrijk rantsoen als energiebron
Plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie) als energiebron zorgt over het algemeen voor minder temperament bij paarden. Een olierijker krachtvoer (Ruw vet > 6%) kan ook een kalmerend effect hebben. Cavalor Pianissimo paardenvoer

Geef je paard Cavalor Pianissimo paardenvoer

Cavalor heeft verschillende soorten paardenvoer, zodat het voldoet aan de behoeftes van elk paard. Binnen de lijn ‘special care’ heeft Cavalor een product genaamd Pianissimo. Dit paardenvoer is speciaal ontwikkeld voor nerveuze paarden en kan deze paarden echt een uitkomst bieden!

De voordelen van Cavalor Pianissimo:

Smakelijk & havervrij paardenvoer Complete en evenwichtige mix Goed te gebruiken i.c.m. ruwvoer Bevat Omega 3 Plus en dit ondersteunt de algemene fitheid van je paard Daarnaast bevat Cavalor Pianissimo een zeer laag eiwitgehalte. Hierdoor is het voer niet alleen geschikt voor nerveuze paarden, maar ook voor paarden die aan het “aftrainen” zijn, paarden die tijdelijk op rust staan en paarden die aan het herstellen zijn.

BESTEL CAVALOR PIANISSIMO IN ONZE WEBSHOP