Wat is de Kempen?

De Kempen is een houtwerkplaats op het industrieterrein De Haagdoorn in Eersel. De Kempen is een project waarbij mensen met een handicap/beperking in een gecontroleerde omgeving voederhuisjes voor vogels maken. Naast dat zij dit erg leuk vinden kan dit ook een opstap naar betaalde arbeid zijn. Zij maken maar liefst 25.000 voederhuisjes per jaar! Deze huisjes gaan zowel naar Vogelbescherming Nederland als naar winkels zoals o.a. Boerenbond en Pets Place!

De voederhuisjes

Deze voederhuisjes worden gemaakt van duurzame materialen. Het hout dat gebruikt wordt is geïmpregneerd. Dit betekent dat het hout bewerkt wordt waardoor het waterafstotend, schimmelwerend, brandvertragend wordt. Dit verlengt dus de duurzaamheid van het product. Wanneer je dus een voederhuisje van Wildbird aanschaft, steun je dit project. Tevens draag je een steentje bij aan het goede werk van Vogelbescherming Nederland; deze organisatie houdt de leefgebieden van wilde vogels in stand.

BEKIJK DE VOGELHUIZEN VAN WILDBIRD IN ONZE WEBSHOP

Naast een goede kwaliteit voederhuisje van duurzame materialen, steun je dus ook de sociale werkplaats de Kempen en Vogelbescherming Nederland! Door een voederhuisje aan te schaffen weet je dus zeker dat je geld goed terecht komt en dat erg op prijs wordt gesteld door beide organisaties.

null

Steun Vogelbescherming Nederland

Pets Place verkoopt vogelvoer van Vogelbescherming Nederland, dus wanneer je dit merk koopt help je de buitenvogels enorm!

Je kunt tuinvogels het hele jaar door voeren. Op deze manier komen er ook meer vogels in je tuin, omdat je je tuin consistent aantrekkelijk maakt voor de vogels. Leg in het voorjaar en de zomermaanden meer nadruk op eiwitrijk voer. Dit hebben vogels nodig voor het leggen en uitbroeden van eieren. In het najaar en de wintermaanden ligt de nadruk meer op calorierijk voer. Ze hebben dit nodig om zich klaar te maken voor een eventuele vogeltrek en om zich te beschermen tegen lange en koude winternachten.

LEES HIER MEER OVER HET VOEREN VAN TUINVOGELS