De gasbarbecue wordt steeds populairder. Dit is begrijpelijk want het koken op deze barbecue heeft veel voordelen! De barbecue is snel warm en makkelijk schoon te maken. Daarnaast is deze barbecue ook veiliger om mee te werken.

Hoe gebruik je een gasbarbecue?

Het barbecueën op een gasbarbecue is vrij simpel. Zorg voor voldoende propaan- of butaangas in de gasfles. Sluit deze aan zoals in de gebruiksomschrijving is aangegeven. Zorg dat de brander uit staat en draai dan eerst de gasfles open. Wanneer jouw barbecue aan staat, laat je de barbecue in 5 tot 10 minuten warm worden met een gesloten deksel, daarna kun je direct aan de slag met barbecueën.

De juiste temperatuur die je gebruikt voor het barbecueën is afhankelijk van het gerecht dat je gaat bereiden. Dit is een groot voordeel van deze barbecue. Je kunt met gemak de temperatuur aanpassen naar het gerecht dat je gaat maken. Met de gasdrukregelaar kunt de temperatuur gemakkelijk constant houden met een gasbarbecue maar ook snel verhogen of verlagen.

Zorg wanneer je klaar bent met barbecueën dat je de gasfles eerst dichtdraait zodat de gas in de leidingen nog kan opbranden, zet daarna de brander ook uit. Laat de barbecue afkoelen en zorg dan dat je het rooster schoon-schrobt met een harde borstel en het bakje waar het vet wordt opgevangen, leeg is. Zo blijf je langdurig genieten van een mooie gasbarbecue.

Voorbereiding

Het barbecueën op een gasbarbecue is vrij simpel. Zorg voor voldoende propaan- of butaangas in de gasfles. Sluit deze aan zoals in de gebruiksomschrijving is aangegeven. Zorg dat de brander uit staat en draai dan eerst de gasfles open. Wanneer jouw barbecue aan staat, laat je de barbecue in 5 tot 10 minuten warm worden met een gesloten deksel, daarna kun je direct aan de slag met barbecueën.

Barbecueën

De juiste temperatuur die je gebruikt voor het barbecueën is afhankelijk van het gerecht dat je gaat bereiden. Dit is een groot voordeel van deze barbecue. Je kunt met gemak de temperatuur aanpassen naar het gerecht dat je gaat maken. Met de gasdrukregelaar kunt de temperatuur gemakkelijk constant houden met een gasbarbecue maar ook snel verhogen of verlagen.

Schoonmaken

Zorg wanneer je klaar bent met barbecueën dat je de gasfles eerst dichtdraait zodat de gas in de leidingen nog kan opbranden, zet daarna de brander ook uit. Laat de barbecue afkoelen en zorg dan dat je het rooster schoon-schrobt met een harde borstel en het bakje waar het vet wordt opgevangen, leeg is. Zo blijf je langdurig genieten van een mooie gasbarbecue.

null

Milieuvriendelijk

Gasbarbecues zijn milieuvriendelijker dan kolenbarbacues omdat ze minder fijne stof in de lucht brengen.
BEKIJK ALLE GASBARBECUES

Voordelen

Er zijn veel voordelen van een gasbarbecue, de belangrijkste staan hieronder:

  • Met deze barbecue kun je snel beginnen met bakken, grillen en barbecueën. Je hoeft niet meer te stoeien met aanmaakblokjes en wapperen met een kartonnetje. Een gasbarbecue zet je aan met een druk op de knop. Eerst moet je 5 tot 10 minuten wachten tot de barbecue is opgewarmd daarna je kunt al beginnen met barbecueën.
  • Doordat je de temperatuur gemakkelijk kan aanpassen, kun je barbecueën voor een maximaal behoud van vitamine. Doordat het vet dat uit het vlees druipt niet meer zorgt voor opslaande vlammen zal je vlees niet snel verbranden. Tevens zorgt het ervoor dat de dierlijke vetten worden behouden. Op deze manier is het barbecueën met een gasbarbecue gezonder.
  • Ook het schoonmaken van deze barbecue is erg makkelijk. Naast het schoonmaken van de grilplaat en het legen van het bakje waar het vet invalt, is de barbecue zo op te bergen.

Of toch een kolenbarbecue?

Natuurlijk heeft de traditionele kolenbarbecue ook voordelen die de gasbarbecue niet heeft:

  • Een goede kolenbarbecue is een stuk goedkoper dan wanneer je een gasbarbecue aanschaft.
  • Met een kolenbarbecue kun je barbecueën op hoge temperaturen van 400ºC en hoger. Deze temperaturen haalt een gasbarbecue vaak niet.
  • Met een kolenbarbecue krijg je de ervaring van het “echte” barbecueën. Je ruikt de geur van de kolen en moet wachten tot de barbecue heet is. Dit maakt de maaltijd volgens velen eigenlijk iets lekkerder.

Of ga je toch liever voor een elektrische barbecue? Om jou te helpen bij het kiezen van een barbecue die bij jou past, hebben wij de voor- en nadelen van alle barbecues op een rijtje gezet.

Campingaz 3 Series Classic LS

Deze luxe gasbarbecue heeft drie gasbranders, een groot grilloppervlak en een zijbrander. Daarnaast heeft deze gasbarbecue ook een dekselthermometer zodat je op de juiste temperatuur kunt barbecueën. Door het grote grillrooster kan er veel eten worden bereid en het warmhoudrek zorgt ervoor dat je het eten op hetzelfde moment warm kan serveren. Ook geeft de zijbrander mogelijkheid om sauzen te bereiden voor de maaltijd.

BEKIJK IN DE WEBSHOP
Campingaz 4 series LS 1

Campingaz 3 Series Classic LS

Meer barbecues van Campingaz

Voor het complete assortiment kun je terecht bij een van onze boerenbond winkels. Je kunt ook de producten van Campingaz bekijken in onze webshop voor meer informatie.

BEKIJK ALLE CAMPINGAZ BARBECUES IN DE WEBSHOP