Veel mensen beschouwen een mooie glimlach als een indicatie van een gelukkig, gezond persoon. Hoewel honden niet fysiek kunnen lachen geldt voor hen in zekere zin hetzelfde. Een gezond gebit en tandvlees en een frisse adem duiden in het algemeen op een gelukkige, gezonde hond. In feite is een goede gebitsverzorging even belangrijk bij honden als bij ons. Natuurlijk kunnen honden niet twee keer per dag hun tanden poetsen en zelf twee keer per jaar een bezoek aan de tandarts brengen. Zij vertrouwen op hun eigenaar voor de verzorging en de gezondheid van hun gebit en tandvlees. Met het Eukanuba 3D DentaDefense, met een dubbele werkingstechnologie die helpt de opbouw van tandplaque en tandsteen te verminderen, kan je hond zijn weg kauwen naar een goede gezondheid.

Honden hebben ook gebitsverzorging nodig

Gebitsaandoeningen komen waarschijnlijk net zo vaak voor en zijn net zo pijnlijk voor honden als voor ons zelf: in feite toont 85% van de honden tekenen van tandheelkundige gezondheidsproblemen op een leeftijd van drie jaar. Omdat honden niet kunnen praten over het ongemak dat ze hierdoor ervaren, worden veel gebitsproblemen over het hoofd gezien en veel hondeneigenaren vinden het heel normaal dat hun hond een slechte adem heeft. Slechts 10% van de eigenaren poetst het gebit van zijn hond regelmatig, terwijl dierenartsen aangeven dat gebitsaandoeningen het belangrijkste gezondheidsprobleem vormen bij de hond. De belangrijkste oorzaken zijn vergelijkbaar met de oorzaken van gebitsproblemen bij de mens.

Reinigt met elke hap

Eukanuba 3D DentaDefense bevat een dubbele werkingstechnologie die het gebit reinigt bij elke hap. De nieuw gevormde, krokante brok, met een vergroot oppervlak, is ontwikkeld om meer tandoppervlak te bereiken voor het wegschuren van tandplaque – zelfs op de moeilijk bereikbare plaatsen. De aanwezige microkristallen met een reinigende werking helpen om afzetting van de tandsteenvormende materialen op de tanden en kiezen te voorkomen. De opbouw van tandsteen wordt hierdoor tot 80% verminderd..

Eukanuba is het enige premium merk hondenvoeding dat een totale tandheelkundige zorg biedt in haar volledige assortiment voor Adult & Senior honden. Eukanuba 3D DentaDefense, dubbele werkingstechnologie biedt gebitsbescherming, en bovendien nog een volledige reeks voedingsvoordelen met elke maaltijd, ongeacht de grootte, leeftijd of levensstijl van je hond. Wanneer je Eukanuba 3D DentaDefense aan je hond geeft, hoef je geen speciaal gebitsdieet te voeren. Eukanuba 3D DentaDefense helpt je om de gebitsverzorging van je hond te vereenvoudigen en zo zijn totale gezondheid te verbeteren. Hoewel je hond niet kan lachen om je te bedanken, brengt het zien van een gelukkige en gezonde hond, vast een glimlach op jouw gezicht!

null

Wist je dat?

  • 85% van alle honden op een leeftijd van drie jaar al tekenen van tandheelkundige gezondheidsproblemen vertonen?
  • Tandsteen en tandvleesontsteking de twee meest vastgestelde gezondheidsproblemen zijn bij honden in Nederland?
  • Wanneer je Eukanuba 3D DentaDefense aan je hond geeft, je geen speciaal gebitsdieet meer hoeft te voeren?