Je hond maakt deel uit van het gezin. Uiteraard wil je dit gezinslid overal mee naartoe nemen, ook op vakantie. Helaas is het soms geen pretje voor je hond om mee te gaan op reis. Je hond kan last krijgen van reisangst of verlatingsangst in de nieuwe omgeving.

Hoe help je een hond zijn reisangst te overwinnen?

Het is belangrijk om je hond te laten wennen aan autoritten door hem mee te nemen op korte uitstapjes zonder een bijzonder doel. Je begint met korte ritten, en voert de duur en snelheid geleidelijk op. Zo zal je hond zich meer op zijn gemak gaan voelen en de auto associëren met plezier in plaats van stress. Als je hond misselijk wordt in de auto geef je hem iets lichts te eten en zorg je dat hij voldoende water krijgt. Adaptil Spray kan jouw hond helpen zich meer op zijn gemak te voelen in de auto. Spray 15 minuten voor het vertrek de ligplaats van de hond in de auto (bijvoorbeeld bench of kleedje) in met Adaptil spray. Herhaal dit na 2 uur, of als de werking lijkt af te nemen. Het geruststellende effect houdt ongeveer 1 tot 2 uur aan.

Stel ook je hond gerust als je op vakantie bent, bijvoorbeeld in het vakantiehuisje of caravan.

Ook als je de hond veel alleen laat tijdens je vakantie kun je je trouwe viervoeter zich meer op zijn gemak laten voelen door een Adaptil Verdamper te gebruiken. Deze verspreidt een natuurlijk feromoon dat honden op hun gemak stelt, waardoor je hond zich prettiger zal voelen in de nieuwe omgeving.

null

Wat zijn feromonen?

Feromonen zijn (geur)signalen die door leden van dezelfde diersoort worden gebruikt om te communiceren. Een zogende teef produceert een feromoon, het zogenaamde Dog Appeasing Pheromone (D.A.P.), gedurende 3 tot 5 dagen na de geboorte van de pups. Dit feromoon helpt om de pups te kalmeren en gerust te stellen. De geruststellende eigenschappen van dit feromoon blijven behouden als honden volwassen zijn. Adaptil is een kopie van het geruststellende feromoon dat de teef produceert voor de pups (D.A.P.). Door het natuurlijke geruststellende feromoon van de teef na te bootsen, geeft Adaptil de pup of oudere hond een vertrouwd en veilig gevoel. Het is klinisch bewezen dat AdaptilTM effectief angst en stress gerelateerd gedrag bij honden vermindert. Geadviseerd wordt om AdaptilTM te gebruiken in combinatie met een training. Advies hiervoor kun je inwinnen bij je dierenarts of gedragsspecialist.
BEKIJK DE ADAPTIL PRODUCTEN ONLINE IN ONZE WEBSHOP