Kat en vlooien

Vlooien en teken kunnen talloze problemen veroorzaken bij je kat. Jeuk en irritatie zijn de klassieke verschijnselen bij vlooienbeten. Maar ook allergieën komen regelmatig voor. Volwassen vlooien kunnen je kat bovendien besmetten met lintwormen. Frontline beschermt jouw kat tegen vlooien.

Kat en teken

De levenscyclus van de teek kan -in tegenstelling tot die van de vlo- meerdere jaren duren. Teken zijn niet alleen onaangenaam, ze kunnen verschillende ziektes overdragen die ook voor de mens gevaarlijk kunnen zijn, zoals de ziekte van Lyme.

Het veranderende, warmer wordende klimaat maakt dat teken en vlooien steeds meer en langer aanwezig zijn in ons land; dus niet meer alleen in de lente en de zomer. De bestrijding wordt daardoor ook een stuk moeilijker.

Gelukkig kan Frontline jou en je kat helpen om de strijd tegen vlooien en teken te winnen.

null

Frontline

Frontline heeft een ruim assortiment, hieronder een overzicht van de producten welke geschikt zijn voor de bestrijding van vlooien en teken bij je kat.

Frontline Spot On

Deze Spot On is een gemakkelijk aan te brengen vloeistof die je kat uitstekende bescherming tegen vlooien en teken biedt. De spot-on pipet met de vloeistof dient tijdens de behandeling volledig te worden leeggedrukt op de huid tussen de schouderbladen. De vloeistof zal zich verspreiden over de huid.

Frontline Spot On vlooienbehandeling werkt door contact met de parasieten na toediening in de nek (tussen de schouderbladen) van je kat. De werkzame stof in Frontline is fipronil. Fipronil is een chemische stofje die vlooien, teken en bijtende luizen doodt.  De stof lost snel op in de natuurlijke oliën van de huid en de vacht en verspreid zich over het hele lichaam binnen 24 uur.

Het product kan gebruikt worden bij kittens zodra ze 8 weken oud zijn en op voorwaarde dat het kitten ten minste 1 kg weegt. Ook is het veilig te gebruiken op fokdieren en bij drachtige of lacterende dieren.

Frontline Spray

Deze spray is een middel ter bestrijding van vlooien en teken. De spray kan vrij gebruikt worden omdat overdosering bijna niet mogelijk is. De Spray is geschikt voor honden én katten. De spray mag gebruikt worden bij zogende of zwangere dieren en zelfs bij pups en kittens kan het zonder gevaar gebruikt worden.

Frontline spray beschermt tot 3 maanden tegen vlooien en tot 4 weken tegen teken. Het doodt de vlooien en teken binnen 24 tot 48 uur.
De effectiviteit van deze spray wordt niet of nauwelijks beïnvloed door natregenen, zwemmen of wassen.

Frontline Kitten Pack

Het beste is om voor je kitten het Frontline Kittenpakket te gebruiken. Het is speciaal gemaakt voor zeer jonge katten die net zijn aangeschaft. Elke verpakking bevat 1 pipet en een gezondheidsgids met adviezen voor jou als nieuwe eigenaar. Deze gids geeft adviezen over onder andere voeding, ziekten en vaccinaties, parasieten en eerste hulp.

De pipet uit het Kitten Pack is afgestemd op het gewicht en de leeftijd van je kitten. Het pipet voor kittens is geschikt voor gebruik vanaf een leeftijd van 8 weken en een gewicht van 1 kilogram.

null

Frontline Combo

Naast de bovenstaande producten van Frontline, is er bij Pets Place ook Frontline Combo verkrijgbaar voor je kat.
BESTEL FRONTLINE VOOR JE KAT IN ONZE WEBSHOP