De nieuwe pup ophalen

Eindelijk is dan het grote moment aangebroken en ga je jouw puppy ophalen. Gewapend met een riempje, halsbandje en handdoek/keukenrol voor onderweg (in verband met de kans op overgeven) ga je op pad. Probeer je pup zo vroeg mogelijk op de dag op te halen. Hij heeft dan de hele dag om te wennen aan de nieuwe leefomgeving voordat de nacht valt.

Pups kunnen van één slechte ervaring al een fobie ontwikkelen, zorg dus dat het ophalen een positieve ervaring wordt. Probeer de pup gerust te stellen zoals de moeder dat voorheen deed.

Adaptil Junior halsband

Als hulpmiddel kun je gebruik maken van de Junior halsband van Adaptil, Deze halsband van Adaptil is speciaal gemaakt voor pups en is een synthetische kopie van het natuurlijke geruststellende feromoon dat de moeder produceert om haar pups te kalmeren en gerust te stellen. Deze halsband is eenvoudig in het gebruik. De lichaamstemperatuur van de hond warmt de halsband op en stimuleert daarmee de verspreiding van feromonen in de directe omgeving.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van de Adaptil spray, om jouw pup extra gerust te stellen tijdens de eerste autorit naar zijn nieuwe thuis. Spuit 15 minuten voordat je de hond in de auto zet de Adaptil spray in de reiskennel of -tas. Tijdens lange reizen kan de spray om de 2-3 uur opnieuw aangebracht worden. Wacht wel altijd 15 minuten nadat je Adaptil gespoten hebt, zodat de alcohol verdampt is voordat je de pup in de auto zet.

In de nieuwe woning

Wanneer jouw puppy eenmaal in de nieuwe woning aankomt, bevindt de pup zich in een vreemde omgeving met vreemde mensen, voorwerpen en geuren. Geef de pup de tijd en de rust om hier allemaal goed aan te wennen. Zet de pup gelijk op de plaats waar jij hem ook later graag wil hebben. Leg hier zijn nestlapje en een kluifje neer. Laat hem verder lekker zijn eigen gang gaan. Hij zal rondsnuffelen en alles onderzoeken. Allemaal reuze spannend voor hem. Loop niet constant achter hem aan en til hem niet steeds op.

Om het aangenamer te maken voor je nieuwe huisdier steek je minstens 24 uur voordat je nieuwe pup/hond komt, een Adaptil verdamper in een stopcontact laag bij de grond in de ruimte waar de hond slaapt en de meeste tijd doorbrengt. De Adaptil verdamper kan discreet in een stopcontact gestoken worden en verspreid in de omgeving het geruststellende feromoon, waarvan bewezen is dat het zowel pups als volwassen honden op hun gemak stelt.

De eerste nacht in zijn nieuwe huis

Waarschijnlijk heb je hier tegenop gezien. De eerste nacht is het moment dat het verlies van de moeder, broertjes en zusjes tot uiting kan komen in gepiep en gejank. Hoe kun je hier nu het beste mee omgaan? Waarschuw de buren dat je een jonge pup in huis hebt die de eerste nachten mogelijk voor wat overlast kan zorgen. Veel pups vocaliseren (huilen, piepen, etc.) de eerste nachten. Toch mag de baas, hoe hard het ook klinkt, de pup niet aanmoedigen om op hem te vertrouwen voor te veel emotionele steun. Dit kan namelijk bijdragen tot het ontwikkelen van verlatingsangst later in zijn leven.

tips

Tips om de nacht goed door te komen:

  • Laat je pup nog zo laat mogelijk een plasje doen, vlak voordat jezelf naar bed gaat. Doe dit ook als eerste zodra je thuis komt of ’s ochtends opstaat. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je lieve puppy in huis gaat plassen of poepen.
  •  Schenk geen overdreven aandacht aan de pup voordat je hem alleen laat.
  • Leg eventueel een doek over het hondenhok. Nerveuze pups zullen zich veiliger voelen. Grote open ruimten kunnen namelijk nogal intimiderend overkomen.
  • Om het slapen van je pup nog verder te vergemakkelijken kun je een warme kruik in z’n bench leggen.
Al met al kan de eerste nacht van je pup bij jouw thuis behoorlijk onrustig zijn. Maar voor wie weet wat hij kan verwachten, en weet wat te doen, behoeft de nacht geen slapeloos drama te worden.
BEKIJK ALLE ADAPTIL PRODUCTEN ONLINE