Elke dag worden honden blootgesteld aan allerlei factoren die negatieve gevolgen kunnen hebben voor hun algehele gezondheid. Daarom is het belangrijk om ze de voedingsstoffen te geven waarmee hun krachtige natuurlijke afweer tegen de elementen wordt versterkt, zoals de voedingsstoffen in alle producten van Eukanuba.

Hoe het immuunsysteem van een hond werkt

Honden hebben een uitzonderlijke weerstand dankzij de 30 miljard immuuncellen in hun bloed. De eerste verdedigingslinies van een hond bestaan uit barrières zoals de huid en vacht, en de wand van het spijsverteringskanaal.

De tweede verdedigingslinie is de biologische werking van de immuuncellen en antilichamen. Daarom is Eukanuba-voeding rijk aan antioxidanten, zoals vitamine C, vitamine E en bètacaroteen, die het immuunsysteem nu en op de lange termijn ondersteunen.

null

De voordelen van prebiotica

De klinisch beproefde prebiotische FOS in Eukanuba bevorderen een sterke natuurlijke weerstand. Het spijsverteringskanaal is een belangrijk onderdeel van het afweersysteem van een hond en bijna 65% van het immuunsysteem bestaat uit het spijsverteringskanaal. Eén van de taken is de balans tussen goede en slechte bacteriën in stand te houden. Het is dus goed je hond voeding te geven die rijk is aan prebiotica, omdat de groei van goede bacteriën hierdoor wordt bevorderd en die van slechte bacteriën wordt geremd. Bron: Eukanuba
BEKIJK ALLE EUKANUBA VOEDINGEN IN ONZE WEBSHOP