Menu

Iams Light kattenvoer

Katten kunnen al snel een tikkeltje te zwaar worden. Vaak komt dit door castratie of sterilisatie of door veel te weinig beweging. Vooral binnenkatten zijn vaak te dik. In dit artikel lees je de oorzaken waardoor je kat te zwaar wordt en hoe Iams Light kattenvoer hierbij kan helpen!

Waardoor ontstaat overgewicht?

De ene kat heet er aanleg voor, de andere kat niet. Dit komt doordat ieder kattenras verschillend is. Dit kan dus een oorzaak zijn. Daarnaast zit er een verschil in de leeftijd van de kat en het geslacht.

Maar het zou ook kunnen liggen aan:

  • Te veel eten
  • Te weinig beweging
  • Castratie of sterilisatie
  • Suikerziekte
  • Overwerkzaamheid van de bijnierschors
  • Hypothyreoide (onvoldoende werking van de schildklier)

 

Vetten en koolhydraten in kattenvoer

Katten gebruiken vetten als eerste bron van energie. Een kat met overgewicht zet deze energie gemakkelijker in vet om als de calorieën zijn ingenomen in de vorm van vetten, dan wanneer zij zijn ingenomen in de vorm van koolhydraten.

Je moet een zwaarlijvige kat of een kat met overgewicht een goede voeding geven met weinig vetten en veel koolhydraten, om de inname van calorieen in de vorm van vetten te beperken.

Vezels en vetzuren in kattenvoer

Een normale hoeveelheid matig fermenteerbare vezels zorgt ervoor dat de ingewanden van je kat gezond blijven, wat vooral belangrijk is wanneer de kat een dieet volgt om haar gewicht terug te brengen. De inname van grote hoeveelheden vezels kan de verteerbaarheid en de opname van bepaalde voedingsstoffen verminderen, vetstoffen in het bijzonder.

Dit kan tevens veel ontlasting tot gevolg hebben en een negatief effect hebben op de conditie van de huid en vacht. Dieetvoeding met een aangepast gehalte aan vetzuren houdt de huid en vacht gezond, ondanks de vermindering van vetstoffen.

Heb je een te dikke kat? Dan is het verstandig je kat per week 1 tot 1,5% van haar oorspronkelijke gewicht te laten afvallen. Een dierenarts kan je hierbij helpen.

Iams Cat adult light

Iams Cat adult light is een complete en uitgebalanceerde voeding voor volwassen katten die aanleg hebben voor overgewicht. Heb je een binnenkat die weinig beweegt? Dan is het zeker aan te raden om je kat Iams light voeding te geven!

BESTEL IN DE WEBSHOP