We zien het vaak in onze Pets Place winkels gebeuren: een klant die op zoek is naar hooi en aan de kassa staat met een zakje stro. Er is dus best wat verwarring wat het verschil is tussen hooi en stro. In deze video legt één van onze winkelmedewerksters je uit wat het verschil is.

Hooi

Vers hooi is een belangrijk onderdeel van het dagelijkse menu. Het bevat veel ruwe vezels die helpen bij de vertering van voedsel, dit voorkomt diarree.  Maar vers hooi zorgt ook ervoor dat cavia’s en konijnen veel moeten kauwen. Dit zorgt voor natuurlijke slijtage van het gebit waarmee problemen voorkomen kunnen worden. Zorg er dus altijd voor dat deze dieren beschikking hebben over vers hooi. Gebruik hiervoor een ruifje of een voerbal, zo blijft het hooi langer schoon.

BESTEL HIER HOOI

Stro

Stro zijn gedroogde graanstengels, die in tegenstelling tot hooi vrijwel geen voedingsstoffen bevatten. Daarom is stro met name geschikt als toplaag boven op een andere bodembedekking. Het neemt vocht op en houdt warmte vast. Stro is zeer geschikt voor het nachthok tijdens koude dagen.

BESTEL HIER STRO