Hill’s Urinary Health houdt de urinewegen van je kat gezond

De urinewegen zijn erg belangrijk voor het lichaam van de kat. Ze spelen namelijk een grote rol bij het gezond houden van het hele lichaam. De urinewegen zijn namelijk het filter- en afvalverwijderingssysteem van het lichaam. Dus het is belangrijk dat je de urinewegen van de nieren tot en met de blaas gezond houdt, om jouw kat lang gezond te houden!

Hill's

Hill’s Urinary Health Sterilised

  • Het ondersteunt de gezondheid van de urinewegen, van de nieren tot en met de blaas.
  • Het bevat het wetenschappelijk bewezen L-carnitine. Dit helpt katten slank te blijven. Het kattenvoer is daarmee ideaal voor gecastreerde / gesteriliseerde katten, of voor katten met aanleg voor overgewicht.
Bekijk Hill's Urinary Health Sterilised in onze webshop

Tips voor gezonde urinewegen

Naast een aanpassing aan het voer, zijn er ook andere zaken die je zelf kunt doen om de urinewegen gezond te houden.

null

1. Voldoende vocht

Het is belangrijk dat jouw kat altijd beschikt over voldoende vers drinkwater. Er zijn katten die liever stromend water drinken. In dat geval zou je kunnen kiezen voor een drinkfontein i.p.v. een standaard drinkbakje. In alle Pets Place winkels en in onze webshop vind je verschillende soorten drinkfonteinen die continue zorgen voor stromend water. Daarnaast kun je jouw kat ook natvoer geven, zodat je kat op die manier ook extra vocht binnen krijgt.
null

2. Zorg dat je kat kan ontspannen

Stress is vaak de boosdoener bij katten die problemen aan de urinewegen hebben. Het is daarom belangrijk dat je jouw kat stressvrij houdt. Zorg er daarom voor dat het eten en de slaapplek niet in de buurt van de kattenbak staan. En speel regelmatig met je kat om stress kwijt te raken. Mocht je toch merken dat jouw kat veel stress heeft, dan kun je bij Pets Place ook terecht voor anti-stress producten die zorgen dat jouw kat weer helemaal ontspannen wordt!
null

3. Privacy rondom de kattenbak

Net als mensen zijn ook katten graag even alleen en op hun gemak als ze naar het toilet gaan. Plaats de kattenbak dan ook op een rustige plek en stoor je kat niet als hij bezig is.