Tijdens de eerste paar weken van het leven van een kitten is goede voeding essentieel. Kittens worden geboren met hun ogen dicht waardoor ze niet kunnen zien. Om hun zintuigen en de rest van hun lichaam te laten ontwikkelen, hebben ze de juiste voedingsbouwstenen nodig. Deze bouwstenen zijn te vinden in moedermelk. Maar soms is het noodzakelijk om kittens te voeden met een melkvervanger bijvoorbeeld bij grote nesten of wanneer de moederkat is overleden tijdens de geboorte.

Specifieke voedingsbehoeften

Beaphar Lactol Kitty Milk is afgestemd op de specifieke voedingsbehoeften van kittens. Het is een complete moedermelkvervanger met licht verteerbare, hoogwaardige eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen. De basis voor de kittenmelk van Beaphar is wei-poeder dat van nature rijk is aan essentiële aminozuren. Het productieproces vindt plaats op lage temperatuur, wat zorgt voor een optimale verteerbaarheid en dat de eiwitstructuur intact blijft. Doordat de voeding zeer licht verteerbaar is, worden de voedingsstoffen beter opgenomen dan bij moedermelkvervangers op basis van (magere) melkpoeder.

Daarnaast bevat Lactol Kitten Milk aanvullende ingrediënten om aan de specifieke voedingsbehoeften van kittens te voldoen. Taurine is een belangrijk ingrediënt, dat essentieel is voor de gezonde ontwikkeling en het gezichtsvermogen. Ook is Biotine toegevoegd voor een sterke en gezonde vacht.

Samenstelling van Beaphar Lactol Kitty Milk

Beaphar streeft continu naar het verbeteren van haar producten en daarom is de samenstelling van Lactol Kitty Milk verrijkt met DHA. DHA is een omega-3 vetzuur. Het is van nature aanwezig in moedermelk en is zeer belangrijk voor het leervermogen en de ontwikkeling van het zicht. Ook helpt DHA bij training, gehoorzaamheid en socialisatie.

null
Kittenmelk van Beaphar is niet alleen geschikt voor pasgeboren kittens, maar ook voor zieke katten, herstellende katten of moederkatten. Tijdens dracht of lactatie hebben moederkatten meer voedingsstoffen, vitamines en eiwitten nodig dan gewoonlijk. Lactol Kitty Milk biedt de oplossing voor een gezonde dracht en gezonde kittens voor de moederkat.

Tijdens het spenen kan Lactol Kitty Milk ook worden gemengd met vast kattenvoer zodat kittens kunnen wennen aan meer vaste voeding. Naarmate kittens ouder worden kan de hoeveelheid Lactol Kitty Milk worden teruggebracht, totdat de kittens volledig op vaste voeding zitten.

BESTEL LACTOL IN DE WEBSHOP