Op vakantie gaan is superleuk! Maar als je hond mee kan is het natuurlijk helemaal een feest. In deze video legt Susan van Vets Place uit hoe je jouw hond veilig mee kan nemen.

Als je gezellig met je hond op vakantie gaat moet je met een aantal zaken rekening houden die betrekking hebben op de gezondheid van je hond. Zo moet je hond in bezit zijn van een Europees paspoort, zijn gechipt én een geldige rabiës vaccinatie hebben. Een rabiës vaccinatie moet minimaal 21 dagen voor vertrek zijn gegeven.

Elk land eigen invoereisen

Wist je ook dat elk land hun eigen invoer eisen heeft? Zo ben je verplicht om in een aantal landen een muilkorf mee te hebben als je hond een bepaald ras heeft. En zijn sommige rassen zelfs helemaal niet toegestaan in andere landen! Wil je de eisen per land weten? Ga dan naar de website van het LICG en bereid je goed voor.

Op vakantie naar zuidelijke landen?

Vooral in Spanje, Frankrijk en Italië komen ziekteverwekkers voor die wij in Nederland niet kennen. Het is daarom van belang om je huisdier goed te behandelen. Voordat je vertrekt behandel je jouw hond met een middel tegen vlooien, teken en zandvliegen. Als je terug bent van vakantie behandel je jouw hond tegen alle voorkomende wormen (ook hartwormen).

Voor de ontworming bij thuiskomst kan je No Worm Pro gebruiken. Dit middel werkt tegen de belangrijkste spoelwormen, lintwormen, haakwormen,
zweepwormen en werkt daarnaast tegen de franse hartworm. Geef de juiste dosering, aangegeven op de verpakking, op de dag van thuiskomst en herhaal dit een maand later.

Blijf je langer dan 28 dagen op vakantie? Ontworm je huisdier dan maandelijks op de plek van bestemming en dan op de dag van thuiskomst en een maand later de herhaling.

BEKIJK HIER ALLE VLOOIEN-, TEKEN- EN WORMMIDDELEN

No Worm adviseert om producten met de werkzame stoffen Milbemycine oxime en Praziquantel zorgvuldig te doseren bij honden van de volgende rassen:
Shetland Sheepdog (Sheltie), Langharige Whippets, Australian Cattledog, Border Collie, Australian Shepherd, Zijde Windhonden, McNab dog, Witte (Duitse)
Herders, Zwitserse Witte Herders. Je kunt voor deze rassen ook Exitel Plus (XL) gebruiken.