Veel katten drinken te weinig water. Het is belangrijk dat je jouw kat zoveel mogelijk stimuleert om te drinken, zodat hij/zij voldoende vocht binnen krijgt. Dit kun je o.a. doen door je kat natvoer te geven. In dit artikel lees je meer over de voordelen van natvoer.

Natvoer bevat water

Het grote voordeel van natvoer is dat het – afhankelijk van welke variant en welk merk je koopt – over het algemeen veel water bevat. De meeste katten zijn van nature slechte drinkers, terwijl het heel belangrijk is dat zij voldoende vocht binnen krijgen. Dat geldt natuurlijk vooral in de zomermaanden, wanneer te weinig vocht kan zorgen voor uitdroging. Maar ook buiten de zomer om moet jouw kat voldoende drinken. Door jouw kat (naast brokken) natvoer te geven, krijgt hij op een hele makkelijke manier al extra vocht binnen.

null

Extra water

Als je een variant natvoer geeft die niet zoveel water bevat, kun je altijd zelf extra water toevoegen. Door de lekkere vis- of vleessmaak, krijgt jouw kat onopgemerkt extra water binnen!

Verklein de kans op blaasgruis

Blaasgruis is een veel voorkomende aandoening bij katten en kan ontstaan doordat katten te weinig drinken. Blaasgruis betekent dat er kleine kristallen in de urine van de kat zitten. De meest voorkomende blaasgruis types zijn struviet en oxalaat. Doordat katten van nature weinig drinken, hebben ze een erg geconcentreerde urine. Hierdoor kunnen kristallen sneller ontstaan in de blaas. Voor blaasgruis bestaat er speciale dieetvoeding, echter voorkomen is altijd beter dan genezen! Denk jij dat jouw kat last heeft van blaasgruis of zijn/haar urinewegen? Neem dan altijd even contact op met je dierenarts.

Verschillende soorten natvoer

Natvoer vind je bij Pets Place verschillende soorten, smaken en merken. Zo zijn er blikjes, kuipjes en pouches. De smaken lopen uiteen van vlees en vis, maar ook groente en fruit. En de substantie verschilt ook: zo is er natvoer in saus, gelei of paté. Bekijk hieronder de verschillende soorten natvoer voor katten hier.

Drinkbakjes & drinkfonteinen

Zorg dat je altijd meerdere drinkbakjes in huis hebt staan en het liefst ook op verschillende plekken in huis. Zo heeft jouw kat overal en altijd beschikking tot drinkwater. Sommige katten vinden het echter fijner om te drinken uit stromend water dan uit een bakje met water. Voor deze katten zijn er speciale drinkfonteinen.

BESTEL NATVOER IN DE WEBSHOP