Wormen zijn een onzichtbare plaag. Ze laten zich pas zien als je huisdier ernstig is besmet. In dit artikel lees je welke schade wormen kunnen aanrichten bij zowel mens als dier en hoe je je hond en kat kunt ontwormen.

Besmetting bij dier & mens

Wormen kunnen grote schade aanrichten. Een besmetting is zo opgelopen, want honden en katten snuffelen graag overal rond. Als één van die plaatsen besmet is door wormeieren, krijgt je huisdier er automatisch een paar op de pootjes, neus of vacht. Het dier hoeft maar te likken om ze binnen te krijgen en je hond of is al besmet. Ook mensen kunnen besmet raken met wormen. Het is dus goed om 4 x per jaar te ontwormen.

null

Rondwormen en lintwormen

Er zijn twee verschillende soorten wormen; rondwormen en lintwormen. Er zijn echter heel veel soorten rondwormen en heel veel soorten lintwormen. Voor de bestrijding is het dus van belang om een middel te gebruiken dat zo compleet mogelijks is. Mansonil All Worm heeft de eigenschap dat het een zeer breed spectrum wormmiddel is. Daarnaast is het een eenmalige toediening met tabletten die afgestemd zijn op het gewicht van de hond of kat(1 tablet per 10 kg of 1 tablet per 35 kg).

Tabel wormadvies voor hond en kat volgens de Europese organisatie ESCCAP (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites).

Leeftijd hond Ontwormen Leeftijd kat Ontwormen
2 weken 1e keer 3 weken 1e keer
4 weken 2e keer 5 weken 2e keer
6 weken 3e keer 7 weken 3e keer
8 weken 4e keer 3 maanden 4e keer
3 maanden 5e keer 4 maanden 5e keer
4 maanden 6e keer 5 maanden 6e keer
5 maanden 7e keer 6 maanden 7e keer
6 maanden 8e keer
• Volwassen honden en katten ouder dan 6 maanden 4 x per jaar
• Zogende teven gelijktijdig met de pups
• Zogende poezen gelijktijdig met de kittens

Met Mansonil All Worm heb je een product voor je hond of kat dat effectief werkt tegen rondwormen en lintwormen. De tabletten voor de hond hebben een smaakstof waardoor de tablet makkelijker gegeven kan worden.

Meer weten over het gevaar van wormen? Bekijk dan onderstaande video van Bayer!

BEKIJK ALLE MANSONIL PRODUCTEN IN ONZE WEBSHOP