Dat zonnetje op je gezicht is voor even heerlijk, maar op den duur is een beetje schaduw ook wel prettig. Een parasol biedt daarbij de oplossing! Wil je een parasol kopen? Bedenk aan wat voor eigenschappen jouw parasol moet voldoen. Ben je op zoek naar een verrijdbare parasolvoet, wil je een grote parasol kopen of heeft jouw bescheiden terras voldoende aan een halve parasol? Lees hier alles over parasols kopen en creëer de ultieme schaduwvrije plek op het terras met behulp van deze tips!

null

Wat voor parasol-palen zijn te koop?

Bij het kopen van een parasol kan de soort paal ook een rol spelen in jouw keuze. Je kunt een keuze maken uit twee soorten palen.
  • Houten paal. Een houten parasolpaal geeft een natuurlijke uitstraling en is zwaar, waardoor de parasol erg stevig staat. Een houten paal heeft echter wel meer onderhoud nodig door de blootstelling aan verschillende weersomstandigheden aangezien de parasol tijdens mooi weer, met wind en regen buiten zal staan. 
  • Aluminium paal. Een aluminium paal is licht van gewicht en heeft geen extra onderhoud nodig. Je kunt een parasol met aluminium paal gemakkelijker verplaatsen van de ene plek naar de andere plaats.

Parasol kopen? Check de verschillende soorten!

Parasols komen voor in verschillende soorten en maten, dus voor ieder wat wils! Maar wat wil jij nu eigenlijk? Bij het parasol kopen is het handig om die verschillende soorten te kennen en te weten wat het beste bij jouw tuintje past. Maak jouw tuin in de zomer compleet met de ideale parasol!

Stokparasol kopen

De stokparasol is de meest bekende parasol in het straatbeeld. Je herkent deze parasols door de karakteristieke stok die in het midden van de paal bevestigd is. Het makkelijke aan deze parasol is dat deze erg makkelijk te verplaatsen is; zo kan hij dus ook makkelijk meebewegen met de zon.

Deze parasols kunnen voorkomen in verschillende groottes, waarvan je bij Pets Place Boerenbond de ronde voorbeelden in de formaten Ø2,5 meter, Ø3 meter kunt bemachtigen en het vierkante formaat van 3×3 meter kunt aanschaffen. Wil je zo’n soort parasol kopen? Neem bijvoorbeeld de BestGarden Parasol Aluminium Vierkant, BestGarden Parasol Aluminium Push Up Ø2.5 m of de BestGarden Parasol Aluminium Ø3 m.

BESTEL EEN PARASOL IN DE WEBSHOP
tip

Met een stevig voetje op de vloer

Komt je parasol niet met een standaard parasolvoet of kruisvoet? Voorkom het vallen van je parasol met behulp van een parasolvoet. Je houdt de parasol met het voetje op de vloer met één van de Helcosol parasolvoeten van beton.
BESTEL EEN PARASOLVOET IN DE WEBSHOP

Zweefparasol kopen

Bij een zweefparasol of ‘hangende parasol’ zweeft het het doek van de parasol over het terras. De stok van een zweefparasol is gebogen, waardoor je geen last hebt van de stok die jouw uitzicht belemmert. Het grootste voordeel van deze parasol: je kunt optimaal gebruik maken van de schaduw die je parasol heeft gecreëerd aangezien de paal van de parasol naast de parasol te vinden is. Ook heb je meer ruimte onder de parasol, zodat je beter jouw tafel kwijt kunt in de schaduw.

Daarnaast zijn deze parasols erg wendbaar, want je kunt de hoek van de hangende parasol verstellen naar jouw wens. Ben jij in onze webshop op zoek naar een zweefparasol? Bekijk de BestGarden Parasol Aluminium Hangend eens. Deze parasol van BestGarden is ook voorzien van een stalen kruisvoet, waardoor je parasol stevig op de vloer staat.

BESTEL EEN ZWEEFPARASOL IN DE WEBSHOP
tip

Een schaduwdoek in plaats van een parasol kopen

Wil je liever geen parasol kopen? Denk eens na over schaduwdoeken. De punten van een schaduwdoek knoop je aan verschillende bevestigingsplaatsen. Je hebt met een schaduwdoek géén last van een paal en het doek houdt 90% tot 95% van alle UV-straling tegen. Bekijk bijvoorbeeld de Bestgarden pergola met schaduwdoek; stijlvol en schaduwrijk!
BESTEL DE BESTGARDEN PERGOLA IN DE WEBSHOP

Geniet langer van je parasol of schaduwdoek met deze tips

Je wilt natuurlijk dat je nog vele uurtjes onder je parasol kunt vertoeven en dat je parasol nog een aantal jaar meegaat. Gebruik daarom een parasolhoes voor langer plezier! Wanneer je jouw parasol bedekt met een parasolhoes, blijft je parasol langer vuildicht en ga je verkleuringen tegen. Ook kan je parasol tijdens regenachtige dagen buiten blijven staan met parasolhoes, in plaats van dat je hem van de garage naar de tuin moet tillen en weer terug.

BESTEL EEN PARASOLHOES IN DE WEBSHOP

Extra bescherming van de parasol

Om ervoor te zorgen dat de parasol langer vuil- en waterafstotend is, kan insprayen helpen! De Hg water, olie en vuildicht-spray doet wat de naam doet vermoeden: het zorgt ervoor dat je parasol waterdicht, oliedicht en vuildicht is na gebruik van de spray. Voordat je de parasol behandelt met deze spray, moet de parasol geheel droog en schoon zijn. Spray daarom nadat je de parasol na het winterseizoen weer uit de schuur haalt of wanneer je de parasol in huis krijgt na aankoop in de webshop of in de winkel. Spray de parasol in op een afstand van 20 cm en zorg ervoor dat je de spray gelijkmatig verspreidt over de parasol zodat je overdosering voorkomt. Vervolgens moet je de parasol 1 uur laten drogen na behandeling en voilà! Uren onder de parasol kunnen worden vertoefd. 

tip

De spray is ook te gebruiken voor andere tuinmeubelen!

Wanneer je parasol is behandeld, kan je jouw andere tuinmeubelen ook extra beschermen met deze spray! Tuinkussens kan je ook beschermen met de spray van Hg. Je verwijdert de hoezen van de kussens, doet de hoezen in de handwas of wasmachine en je tuinkussens zijn ook waterafstotend. Zo blijft alles beschermd en maak je jouw tuin en terras klaar voor de zomer!
BESTEL BESCHERMENDE SPRAY IN DE WEBSHOP