Heeft jouw paard of pony weinig krachtvoer nodig, maar wil je hem wel alles geven om zijn gezondheid optimaal te ondersteunen? Zónder onnodige ballaststoffen, zoals granen, melasse, haver en teveel suiker en zetmeel? Dan is Pavo Care4Life de perfecte oplossing.

Suiker en zetmeel in paardenvoeding 

De laatste decennia is het steeds duidelijker geworden dat wij als paardeneigenaren voorzichtig moeten zijn met de hoeveelheid suiker en zetmeel die we aan onze paarden geven. Zeker voor de paarden die niet op een hoog niveau hoeven te presteren, is het belangrijk om de hoeveelheid suiker en zetmeel in het paardendieet te beperken.

Hoeveelheid krachtvoer

Veel paardenvoeders zijn ontworpen met een voervoorschrift van een dagelijkse hoeveelheid van 1,5 tot 2 kg per dag. Voor paarden die niet elke dag werken, is deze hoeveelheid vaak veel te hoog. Simpelweg minder voeren is zeker niet de oplossing, aangezien je dan het risico loopt op een vitaminen- en mineralentekort. Maar wat nou als de voerhoeveelheid voor een volwassen paard maar 1 kg per dag is? Dan wil je je paard een krachtvoer geven dat is ontworpen voor deze hoeveelheid, zónder dat er tekorten optreden en zonder onnodige ballaststoffen. Toch?

Pavo Care4Life

Dat is het idee achter Pavo Care4Life: een graanvrije en melassevrije muesli met een zeer laag suiker- en zetmeelgehalte. Deze structuurrijke kruidenblend bevat licht verteerbare vezels, omega-3 en -6 vetzuren, pre- en probiotica, levende gist, 11 verschillende kruiden en vitaminen en mineralen in organische vorm. Oftewel: alles wat we vanuit voedingsoogpunt kunnen bedenken om jouw paard te ondersteunen bij zijn gezondheid. En dat allemaal in slechts 1 kg per dag!

Pavo Care4Life: structuurrijke kruidenblend voor een gezond paard

✓  Met 11 verschillende kruiden, pre- en probiotica

  Vrij van granen, graanbijproducten en melasse

  Laag suiker (4,7%) en zetmeel (4,7%)


Geschikt voor paarden:

✓  Met neiging tot overgewicht

✓  Die slecht met suiker overweg kunnen

✓  Die weinig krachtvoer krijgen