Als je huisdier net is geopereerd wil je voorkomen dat hij aan de wond gaat likken of bijten, maar zo’n grote kap is natuurlijk ook vervelend en kan stressvol zijn. Probeer daarom de Suitical Recovery Suits!

Wat is de Suitical Recovery Suit?

De Suitical Recovery Suit is een soort rompertje dat je bij je hond of kat kan aandoen. Het is gemaakt van een lichte en ademende stof. Bij de staart zit een sluiting met drukknopen. Waar een kap of een kraag erg oncomfortabel is en ook beangstigend kan zijn, worden angst, ongemak en stress juist verminderd door het dragen van de Recovery Suit. De Recovery Suit kan gebruikt worden na een operatie, bij huidziektes en bij loopsheid of incontinentie.

Te gebruiken na een operatie

Het grote voordeel van dit rompertje is dat jouw hond of kat niet zo makkelijk aan de wond kan zitten. Bovendien is de Recovery Suit zo ontworpen dat de luchtcirculatie rondom de wond wordt bevorderd. Hierdoor blijft de wond droog.

Ook zit er een lichtgekleurde laag aan de binnenzijde en hiermee is eventueel wondvocht gemakkelijk te controleren. Deze laag is voorzien van een opening, waarin een hygiënisch verband kan worden gestoken. De Recovery Suit biedt jouw dier ook warmte na een operatie.

Te gebruiken bij huidziektes

Heeft jouw hond of kat last van zijn huid en is hij hierdoor vaak aan het krabben, likken of bijten? Ook dan kan de Suitical Recovery Suit een uitkomst bieden. Door dit pakje aan te trekken bij je dier beperkt het de verwondingen aan de huid.

Te gebruiken bij loopsheid of incontinentie

Als jouw huisdier last heeft van incontinentie of loopsheid, dan kan ook de Recovery Suit gebruikt worden. Zo heb je minder kans op bloed- of urinevlekken in huis. Er bestaan andere soorten broekjes tegen loopsheid of incontinentie, maar het probleem van deze broekjes is vaak dat huisdieren deze zelf makkelijk uit kunnen trekken. Met de Recovery Suit zal deze kans minder worden. Bovendien kan het rompertje worden voorzien van een maandverband of inlegkruisje.

Geen problemen op de kattenbak of tijdens het uitlaten

Bij het uitlaten van de hond kan je de Recovery Suit gemakkelijk en snel aan de achterzijde openen en oprollen. Het kattenshirt heeft een verruimde opening onder de staart, waardoor het merendeel van de katten de Recovery Suit gewoon kan aanhouden bij een bezoekje aan de kattenbak! Mocht het rompertje vies worden, dan kun je het gewoon wassen in de wasmachine.