Versele-Laga heeft vogelvoer gemaakt voor alle soorten vogels, van de kleinste kanarie tot de grootste papegaai, en heeft het meest uitgebreide assortiment vogelvoer, snacks en verzorgingsproducten. Versele-Laga vogelvoer is samengesteld door dierenartsen en nutritionisten op basis van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken om alle vogels de beste voeding te kunnen geven.

Het vogelvoer van Versele-Laga is onderverdeeld in verschillende lijnen. Versele-Laga Prestige, Versele-Laga Premium Prestige, Versele-Laga Orlux, Versele-Laga Nutribird, Versele-Laga Menu Nature en Versele-Laga Oropharma. In dit artikel leggen we je graag het verschil tussen deze lijnen uit.

Kwaliteitsgarantie

De zadenmixen van Versele-Laga zijn samengestelde uit 100% natuurlijke zaden. Er worden geen kleurstoffen of bewaarmiddelen toegevoegd. Alle zadenmixen ondergaan een strenge kwaliteitscontrole en worden extra gereinigd. De zadenmixen van Versele-Laga hebben dus het 100% Pure Nature kwaliteitskenmerk.

Versele-Laga Prestige

Een gevarieerde zadenmix voor alle vogelsoorten. Per vogelsoort is er gekeken naar speciale behoeftes. Versele-Laga Prestige is ideaal als basisvoeding en goed te combineren met bijvoorbeeld Orlux eivoer en Oropharma supplementen en vitaminen.

Versele-Laga Prestige Premium

Deze zadenmix bevat extra voedingselementen die nodig zijn voor een vogel om in conditie te blijven en om uitstekende prestaties te leveren op bijvoorbeeld tentoonstellingen of op wedstrijden.

In de dagelijkse voeding van vogels kunnen soms tekorten ontstaan die kunnen leiden tot slechte kweekresultaten en ziektes.  Daarom is er een zadenmix ontwikkeld verrijkt met VAM-korreltjes. Deze geëxrudeerde korreltjes zijn rijk aan Vitaminen, Aminozuren en Mineralen (VAM). Ook bevatten ze fructo-oligosachariden, een hoge hoeveelheid eiwitten en energie. En is deze mix ook aangevuld met oesterschelpen en zeemineralen zodat er voldoende calcium wordt geleverd.

Versele-Laga Orlux

Deze lijn bevat een uitgebreid assortiment van ei- en zachtvoer, verzorgings- en gezondheidsproducten. Orlux droog eivoer kan je eventueel mengen met een paar druppels water of wat geraspt fruit. Is jouw vogel niet zo gek op het droge eivoer? Dan is Orlux Gold Pate een aanrader. Hier wordt een klein beetje natuurlijk honing aan toegevoegd. Versele-Laga prestige Orlux heeft ook zachtvoer voor vruchten- en insectenetende vogels.

Versele-Laga NutriBird

Deze voeding sluit voedingstekorten uit. NutriBird heeft geëxtrudeerde pellets met daarin alle noodzakelijke elementen die nodig zijn voor een evenwichtige voeding. Zo kan jouw vogel geen selectief eetgedrag vertonen.

NutriBird heeft vogelvoer voor elke levensfase van jouw vogel. Voor opgroeiende vogels tot vogels in de kweekperiode. De kweekvoeding van NutriBird bevat een hoog gehalte aan eiwit, vitaminen en aminozuren. Dit ondersteunt de kweekconditie van de vogels.

Versele-Laga Oropharma

Een uitgebreide lijn met voedingssupplementen en verzorgingsproducten. Het heeft bijvoorbeeld een voedingssupplement voor honden voor soepele gewrichten wat eventueel ook preventief gebruikt kan worden. Herstel capsules voor uitgeputte of zieke duiven, hierin zitten eiwitten, aminozuren maar ook prebiotica. Door de combinatie van deze ingrediënten hersteld de darmflora en het spijsverteringsstel. Voor elk diersoort zijn er de juiste voedingssupplementen te vinden.

Vitamines, Mineralen en Aminozuren zijn belangrijk

Deze elementen zijn vaak onvoldoende aanwezig in een standaard zadenmix voor vogels. Ze zijn namelijk erg gevoelig voor vochtigheid, zonlicht en temperaturen en na een tijdje neemt de actieve werking af. Een vogel heeft deze vitamines nodig en zijn dus levensnoodzakelijk.

De behoefte aan vitamines en aminozuren is verschillend naar gelang de fysiologische toestand van de vogel. Er zijn 3 vitamine preparaten die per periode aan de specifieke hoeveelheid voldoen.

OMNI-VIT (kweek en conditie),

MUTA-VIT (rui)

FERTI-VIT (zang en vruchtbaarheid)

BEKIJK ALLE SOORTEN VOGELVOEDING VAN VERSELE-LAGA