VITALstyle heeft natuurlijk honden- en kattenvoer. Het is een merk dat zich voornamelijk onderscheid van anderen door veel gebruik te maken van bevorderlijke kruiden. In dit artikel bespreken we de varianten die helpen bij een hond met een voedselallergie of een voedingsintolerantie.

Over VITALstyle

VITALstyle is natuurlijk honden- en kattenvoer dat zich voornamelijk focust op duurzaam ondernemen. VITALstyle is uniek omdat ze in tegenstelling tot veel anderen, royaal gebruik maken van kruiden, algen en planten. Deze kruiden hebben veel toegevoegde waarde en ondersteunen de spijsvertering, en de nier- en leverfunctie.

Het hondenvoer van bevat ook graan. Graan daagt de spijsvertering uit en is een goede bron van zetmeel, eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen.

VITALstyle heeft ook hondenvoer dat geschikt is voor honden met een voedselallergie of een voedingsintolerantie. De twee varianten die in dit artikel besproken zullen worden zijn:

 

Wat is het verschil tussen een voedselallergie en een voedingsintolerantie?

Het verschil tussen een voedselallergie en een voedingsintolerantie bij een hond blijkt vaak nog lastig te onderscheiden. Een voedselallergie (bijvoorbeeld een eiwitallergie) is een aandoening waarbij het immuunsysteem is betrokken. Het lichaam herkent een bepaalde stof niet en probeert het lichaam hier tegen te beschermen. Hierbij worden antistoffen geproduceerd. Deze antistoffen binden zich aan de lichaamsvreemde stof en maken het op deze manier onschadelijk.

Soms kunnen bepaalde voedselbestandsdelen een reactie veroorzaken bij je hond. Bekende symptomen van een voedselallergie zijn:

  • Jeuk
  • Rode plekken
  • Kale plekken
  • Droge huid
  • Doffe vacht
  • Soms bloed
null

Testen op allergieën

De enige manier om te onderzoeken of je hond allergisch is voor een bepaald voedselbestandsdeel is door huid- en bloedtesten te doen bij een dierenarts. Meestal wordt de hond uit voorzorg op een hypo-allergene voeding gezet.

De symptomen van een voedselallergie en voedingsintolerantie lijken erg op elkaar. Gelukkig komen echte voedselallergieën niet vaak voor. Vaak worden de twee nog wel eens door elkaar gehaald. Bij een intolerantie zal het lichaam ongewoon reageren, maar hier is het immuunsysteem niet bij betrokken. Dit houdt in dat het lichaam bepaalde bestandsdelen niet kan verteren, terwijl dit wel zou moeten.

null

Wist je dat?

Een voedingsintolerantie kan ontstaan wanneer het spijsverteringssysteem bepaalde voedingsstoffen voor een langere tijd niet hoeft te verteren. In principe wordt de behoefte en het vermogen om deze stoffen te verteren, overbodig.

VITALstyle HUID + VACHT

Deze variant helpt specifiek voor de huid en vacht, en pakt het probleem bij de basis aan. Het richt zich namelijk op de eiwitrestenstoffen. Het helpt tegen jeuk, kale plekken, schilfers en verharing. VITALstyle HUID + VACHT bevat een breed scala aan speciale kruiden en probiotica die huid- en vachtproblemen herstellen. HUID + VACHT geeft binnen 3 maanden een mooie en glanzende vacht. De kruiden die o.a. gebruikt worden in deze variant zijn: Brandnetel, Heermoes, Sint-Janskruid en Mariadistel. Deze voeding is geschikt voor honden met een eiwitallergie.

VITALstyle MAAG + DARM

VITALstyle MAAG + DARM is een geperste brok, die geschikt is voor honden met een gevoelige maag en spijsvertering. Ook in deze variant wordt weer royaal gebruik gemaakt van veel verschillende soorten kruiden die het spijsverteringsproces ondersteunen. Kruiden die o.a. gebruikt zijn in deze variant zijn: Heermoes, Duizendblad, Heemstwortel en Rozemarijn. Dit hondenvoer helpt tegen diarree, buikpijn of overgeven.