Eivoer is een noodzakelijke aanvulling op het dieet van je parkiet, papegaai, prachtvink of kanarie. Eivoer is een belangrijke bron van vitamines, sporenelementen en aminozuren en heeft een hoog proteïnegehalte. Het kan het hele jaar gegeven worden en vooral in periodes waarin vogels extra energie nodig hebben is eivoer onmisbaar.

null

Waarom heeft je parkiet, papegaai, prachtvink of kanarie eivoer nodig?

Een gezonde en gevarieerde voeding voor je vogel is natuurlijk altijd belangrijk, maar zeker in periodes dat hij extra energie en voedingstoffen nodig heeft is dagelijks bijvoeren met eivoer essentieel. Alleen het standaard zadendieet bevat namelijk te weinig eiwitten om het energieniveau op peil te houden. Eivoer is gemakkelijk te gebruiken als basis voor het toedienen van supplementen.

Wanneer hebben vogels eivoer nodig?

Eivoer kan het hele jaar rond gegeven worden maar in bepaalde periodes is het zelfs onmisbaar. Jonge vogels die nog flink moeten groeien, kun je dagelijks bijvoeren met eivoer. Het hoge proteïnegehalte bevordert de groei en zorgt dat jonge vogels genoeg energie hebben. Ook tijdens de kweekperiode en ruiperiode is het belangrijk dat eivoer dagelijks wordt gevoerd. Eivoer zal de vederopbouw bevorderen, waardoor er een gezond en sterk verenkleed ontstaat. Een tekort aan eiwitten kan een langere ruiperiode of dode jongen in het nest als gevolg hebben.

Versele-Laga Orlux Gold Patee Parkiet

Orlux gold patee is een gebruiksklaar eivoer voor grasparkieten, neophema’s en agaporniden. Door toevoeging van 100 % natuurlijke honing is gold patee erg lekker en heeft het een hoge voedingswaarde. De extra toegevoegde lysine en methionine zorgen voor een optimale groei en vederopbouw. De toevoeging van extra jodium zorgt voor een goede schildklierwerking. Orlux gold patee heeft een grove structuur voor een betere opname. Ideaal tijdens kweekperiode voor een goede groei en vederopbouw.

BESTEL VERSELE-LAGA ORLUX GOLD PATEE PARKIET IN ONZE WEBSHOP

Versele-Laga Orlux Eivoer Droog Kanarie

Orlux Eivoer voor kanaries is ideaal voor het kweken van kleurkanaries, postuurkanaries en zangkanaries. Het eivoer heeft een grove structuur voor een goede opname. De extra toegevoegde lysine en methionine zorgen voor een optimale groei en vederopbouw. Perfect als basis voor het toedienen van voedingssupplementen.

BESTEL VERSELE-LAGA ORLUX EIVOER DROOG KANARIE IN ONZE WEBSHOP

Versele-Laga Orlux Eivoer Droog Rood

Orlux Eivoer Droog Rood is ideaal voor de kweek van rode kanaries en andere vogels met een rode bevedering. Het eivoer heeft een grove structuur voor een goede opname. De extra toegevoegde lysine en methionine zorgen voor een optimale groei en vederopbouw. Het onderhoudt de rode kleur bij kanaries en inlandse vogels. Perfect als basis voor het toedienen van voedingssupplementen.

BESTEL VERSELE-LAGA ORLUX EIVOER DROOG ROOD IN ONZE WEBSHOP