Mansonil helpt je van wormen af!

Welke wormen zijn er en waarom kunnen ze gevaarlijk zijn voor mens en dier? Bekijk op deze pagina de video van Mansonil over wormen en hoe je deze kunt bestrijden bij honden en katten.

Iedereen die een huisdier heeft gunt het dier het allerbeste. Helaas is van de buitenkant niet altijd te zien of het goed gaat met jouw huisdier. Dit is bijvoorbeeld het geval bij wormen.

Besmetting en symptomen

Puppy’s en kittens kunnen via de moedermelk met wormen besmet worden of zelfs voor de geboorte. Symptomen kunnen zijn: Vermageren, doffe vacht, lusteloosheid, diarree of juist verstopping zijn.  Wormen kunnen ook ziektes overbrengen op mensen.

Rondwormen

Spoelwormen en haakwormen behoren tot de groep rondwormen. Een besmetting met wormen is zo opgelopen. Het snuffelen op besmette plaatsen of het hebben van vlooien of een prooidier kunnen een besmetting veroorzaken.

Lintwormen

Lintwormen zijn een reeks van schakels die op rijstkorrels lijken. Ze leven in de darm en kunnen een lengte van wel 2 meter bereiken! Voor hun ontwikkeling hebben lintwormen een tussengastheer nodig zoals bijvoorbeeld de vlo of de muis.

Mansonil All Worm

Het beste is om 4 keer per jaar jouw huisdier te behandelen tegen wormen. Mansonil All Worm is een compleet breed spectrum tegen rond- en lintwormen. Mansonil All Worm maakt het makkelijk door het brede assortiment en het bestrijdt alle wormen effectief.

BESTEL MANSONIL IN ONZE WEBSHOP