In de lente is de kans groot dat jij of je hond in aanraking komt met teken. Als je eenmaal hebt geconstateerd dat je hond teken heeft opgelopen, is het zaak om er iets aan te gaan doen.

Teken kunnen namelijk vervelende ziektes overdragen. De vervelendste ziekte die ze kunnen overdragen is de ziekte Van Lyme. De ziekte kan lusteloosheid, gebrek aan eetlust en zelfs hoge koorts veroorzaken voor je hond. Het is daarom belangrijk om de teken of vlooien te verwijderen. Het met de hand verwijderen van al die beestjes kan een hele klus worden. Zeker als ze over het hele lichaam van de hond verspreid zitten.

Je hond controleren op teken

Het is belangrijk je huisdier na elke wandeling goed te controleren op teken. Check vooral goed achter de oren, bij de oksels en liezen!

Een teek verwijderen met een tekentang

Wanneer je slechts enkele teken vindt op de huid van je huisdier, dan kun je een tekentang gebruiken. Plaats de tekentang, na ontsmetting, dicht op de huid. Maak een draaiende beweging en trek in één beweging vervolgens de teek in zijn geheel uit de huid. Eventueel de huid daarna schoonmaken met een gaasje en desinfectiemiddel.

BESTEL EEN TEKENTANG IN ONZE WEBSHOP
null

Verwijder teken met spoed!

Het is belangrijk om een teek binnen 24 uur na het aanhechten te verwijderen. Zo voorkom je de overdracht van ziektes!

Een andere effectieve en eenvoudig manier om teken te verwijderen is Tick Off Away Shampoo. De shampoo dood alle aanwezige vlooien en teken op jouw hond. Dat komt door de werkzame stof in de shampoo. De vlooien en teken die in aanraking komen met de shampoo zullen dood gaan. Belangrijk is daarom om het hele lichaam te bereiken met de shampoo.

Hoe breng je de shampoo aan?

Trek eerst zelf een paar handschoenen aan. Maak daarna je hond helemaal nat met lauw water. Was dan het gehele lichaam, behalve de neus, ogen en bek. Wrijf de shampoo tegen de haarrichting in zodat de shampoo alle plekken bereikt. Laat de shampoo minimaal 2 minuten zijn werk doen en laat dan de vacht van je hond drogen.

null

Herhaling

Indien noodzakelijk kan de behandeling na 2 weken herhaald worden.

Preventief bestrijden van vlooien en teken

Er zijn verschillende soorten producten te krijgen om vlooien en teken preventief te bestrijden. Zo worden deze vervelende ziektes voorkomen bij jouw dier en kan je zonder zorgen met jouw dier naar buiten. Deze preventieve producten zijn in pipetten en banden te verkrijgen. Lees er hier alles over.