Bijna al het droogvoer voor honden wordt gemaakt met een vorm van granen. Deze granen zijn nodig om een krokant brokje te kunnen maken. Niet alleen brokken bevatten granen, maar ook kant en klare vleesverpakkingen bevatten meestal een vorm van granen, zoals rijst. Maar zijn granen nou juist wel of niet goed voor mijn hond? In dit artikel bespreken we het graanvrije hondenvoer van Yarrah.

Waarom wordt er gebruik gemaakt van granen in hondenvoer?

Bijna alle voedingen op de Nederlandse markt bevatten granen. Granen bevatten zetmeel dat nodig is om een krokante brok te kunnen maken. Veel producenten maken gebruik van tarwe in hun hondenvoer. Dit doen ze omdat het gemakkelijk te verkrijgen is.

null

Wist je dat?

Wanneer een producent gebruik maakt van ontsloten tarwe zal dit dienen als goede eiwitbron en zal de spijsvertering worden gestimuleerd. Ontsloten houdt in dat de graankorrel gaargekookt of "voorverteerd" is.

Door de graankorrels dus gaar te koken kan de hond een groot deel van de plantaardige eiwitten opnemen. Dit helpt dus mee aan de vertering van het voer voor je hond. Niet alle honden geven echter de voorkeur aan een voeding die granen bevat. Yarrah heeft een graanvrij droogvoer voor honden en katten. Daarnaast is er ook graanvrij natvoer voor honden.

 

Yarrah graanvrij honden- en kattenvoer

Yarrah is een merk dat zich vooral richt op biologisch voer. Een biologisch voer houdt in dat er geen gebruik wordt gemaakt van toegevoegde kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen. Ook wordt er geen gebruik gemaakt van chemische antioxidanten, pesticiden, hormonen en GMO. Een GMO staat voor een Genetisch Gemodificeerd Organisme.

null

Bewezen voordelen

Yarrah heeft een onderzoek gehouden onder 600 huisdiereigenaren waarbij 87% aangaf dat de overstap naar het biologische voer van Yarrah een positieve uitkomst had op hun hond of kat. Deze dieren hadden minder last van jeuk, een mooiere vacht, een betere spijsvertering en meer energie.

Zoals eerder genoemd is één van de functies van graan in voeding, het vorm geven van de brok, maar een graanvrije voeding maakt hier geen gebruik van. Om toch vorm te kunnen geven aan de brok wordt er gebruik gemaakt van biologische aardappels en erwten. Dit is een bron van vitamine B en C en bevat veel koolhydraten.

Wil je meer lezen over Yarrah? Klik dan hier!