• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Wist je dat je plagen kan voorkomen en bestrijden zonder gebruik te maken van gif? Gif in bestrijdingsmiddelen is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. Probeer daarom eerst of je de plaag kan voorkomen en bestrijd anders met hand en vijand. Lukt dat niet? Gebruik gif dan gepast. Lees ons advies hoe je dit het beste kan aanpakken!

Beter bestrijden is een campagne van Milieu Centraal en wordt ondersteund door Pets Place Boerenbond.

Beter bestrijden, hoe doe je dat?

Je kan plagen het beste bestrijden door ze in eerste instantie te voorkomen, dan met de hand of hulp van een natuurlijke vijand en wanneer dat niet lukt gepast gebruik te maken van gif. Zie hieronder de stappen!

  1. Voorkomen is beter dan bestrijden. Ook als je al last hebt van een plaag is het goed om te weten hoe je nieuwe plagen voorkomt. Dan pak je namelijk de oorzaak aan en heb je later geen bestrijdingsmiddelen meer nodig.
  2. Is voorkomen niet gelukt en heb je overlast of een plaag? Vaak kun je het met de hand oplossen of met hulp van een natuurlijke vijand.
  3. Soms krijg je een plaagdier of schimmel niet weg zonder professionele hulp of een chemisch middel. Gebruik gif dan gepast. In bestrijdingsmiddelen zitten chemische stoffen die giftig zijn voor mensen, dieren, planten en milieu.

Weten hoe je dit aanpakt? Lees ons advies!

Lees dan ons advies met de stappen, tips en producten die je kunnen helpen!

Back to top