• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Gasbarbecue

De gasbarbecue (gasbbq) wordt steeds populairder! Het is makkelijk schoon te maken en veiliger om mee te werken. Bekijk hier gasbbq’s bij Pets Place Boerenbond!

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van18producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van18producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De voordelen van een gasbarbecue

Er zijn veel voordelen van een gasbarbecue, de belangrijkste staan hieronder:

 • Snel starten met BBQ-en
  Met deze barbecue kun je snel beginnen met bakken, grillen en barbecueën. Je hoeft niet meer te stoeien met aanmaakblokjes en wapperen met een kartonnetje. Een gasbarbecue zet je aan met een druk op de knop. Eerst moet je 5 tot 10 minuten wachten tot de barbecue is opgewarmd daarna je kunt al beginnen met barbecueën.
 • Goede temperatuursregulatie
  Doordat je de temperatuur gemakkelijk kan aanpassen, kun je barbecueën voor een maximaal behoud van vitamine. Doordat het vet dat uit het vlees druipt niet meer zorgt voor opslaande vlammen zal je vlees niet snel verbranden. Tevens zorgt het ervoor dat de dierlijke vetten worden behouden. Op deze manier is het barbecueën met een gasbarbecue gezonder.
 • Gemakkelijk schoonmaken
  Ook het schoonmaken van deze barbecue is erg makkelijk. Naast het schoonmaken van de grilplaat en het legen van het bakje waar het vet invalt, is de barbecue zo op te bergen.
 • Milieuvriendelijker dan BBQ-en op kolen
  Gasbarbecues zijn milieuvriendelijker dan kolenbarbacues, omdat ze minder fijne stof in de lucht brengen.

Hoe gebruik je een gasbarbecue?

De gasbarbecue wordt steeds populairder. Dit is begrijpelijk want het koken op deze barbecue heeft veel voordelen! De barbecue is snel warm en makkelijk schoon te maken. Daarnaast is deze barbecue ook veiliger en makkelijker om mee te werken. Zo is het bij een gas barbecue slechts een kwestie van de gasfles aansluiten en binnen een paar minuten kan je al beginnen. Geen gedoe meer met het houtskool of briketten bijvullen en de viezigheid die daarbij komt kijken. Heb je eenmaal een gasbarbecue, dan wil je ook niet meer terug naar een houtskool barbecue. Hoe je een barbecue op gas gebruikt? Dat lees je hier!

Voorbereiding

Het barbecueën op een gasbarbecue is vrij simpel. Zorg voor voldoende propaan- of butaangas in de gasfles. Sluit deze aan zoals in de gebruiksomschrijving is aangegeven. Zorg dat de brander uit staat en draai dan eerst de gasfles open. Wanneer jouw barbecue aan staat, laat je de barbecue in 5 tot 10 minuten warm worden met een gesloten deksel, daarna kun je direct aan de slag met barbecueën.

Het BBQ-en met een gasbarbecue

De juiste temperatuur die je gebruikt voor het barbecueën is afhankelijk van het gerecht dat je gaat bereiden. Dit is een groot voordeel van deze barbecue. Je kunt met gemak de temperatuur aanpassen naar het gerecht dat je gaat maken. Met de gasdrukregelaar kunt de temperatuur gemakkelijk constant houden met een gasbarbecue maar ook snel verhogen of verlagen.

Schoonmaken van een gasbarbecue

Zorg wanneer je klaar bent met barbecueën dat je de gasfles eerst dichtdraait zodat de gas in de leidingen nog kan opbranden, zet daarna de brander ook uit. Laat de barbecue afkoelen en zorg dan dat je het rooster schoon-schrobt met een harde borstel en het bakje waar het vet wordt opgevangen, leeg is. Zo blijf je langdurig genieten van een mooie gasbarbecue.

Gasbarbecues en meer bij Pets Place Boerenbond

Is de keuze gevallen op een gasbarbecue? Of zie je meer voordelen in een traditionele houtskoolbarbecue of een elektrische barbecue? Kom langs in één van onze Pets Place Boerenbond filialen om je te laten informeren over onze BBQs. Hopelijk tot snel!

Back to top