Guppen houden in je aquarium

Guppen zijn leuke, kleurrijke visjes die je gemakkelijk kunt houden en voor een mooi aquarium zorgen.Guppen zijn erg populaire visjes en vaak gezien in verschillende aquaria. Voor veel beginnende aquariumliefhebbers zijn guppen ideale visjes maar ook voor de gevorderde aquariaan kan een mooie groep guppen een aanvulling op het aquarium zijn. De keuze uit verschillende guppensoorten is groot.


Vanuit Azië zijn ondertussen veel soorten in ons land terecht gekomen. Je kunt dan ook zelf bepalen welke variant of kleur je aanspreekt. Bij de Pets Place winkels vind je veel verschillende soorten en kleuren guppen en krijg je advies voor de juiste huisvesting van jouw vissen.

Welk aquarium is geschikt voor guppen?

Guppy's zijn niet erg veeleisend wat betreft hunaquarium. Houd er wel rekening mee dat dit tropische vissen zijn die een watertemperatuur van boven de 20 graden nodig hebben. De grootte van het aquarium is afhankelijk van de hoeveelheid guppen die je wilt gaan houden. Vraag hierbij om advies bij aanschaf en zorg dat je meer vrouwen- dan mannenguppen houdt. Zo krijgen de vrouwtjes voldoende rust. Zorg ook voor voldoende schuilmogelijkheid door middel van decoratie en planten in de bak.

Guppen kweken

Guppen planten zich erg snel en gemakkelijk voort. Je hoeft hiervoor dan ook weinig aanpassingen aan te brengen. Wil je echt gaan kweken, zorg dan dat het water op een constante temperatuur blijft door middel van een verwarming. Zorg dat er voldoende schuilmogelijkheden zijn voor de jonge guppy's of doe ze in een apart aquarium om groter te groeien. Om babyguppen in je aquarium te herkennen, moet je goed kijken; ze zijn zo groot als een speldenknop. Op den duur wordt het duidelijk welke de mannetjes en welke de vrouwtjes zijn doordat de visjes zich verder ontwikkelen.

Verzorging van het aquarium

De verzorging van het aquarium is hetzelfde als bij andere tropische vissen. Zorg dat de waterwaardes op peil blijven en het aquarium mooi schoon blijft. Lees meer informatie in ons artikel over het onderhouden van je aquarium.

Wil je meer weten over het houden van guppen?
Stel je vraag online aan onze vissenexpert Hans! 

Meer artikelen over vis en aanschaf

LED-verlichting in het aquarium
Een goede verlichting is van levensbelang voor je aquarium. Een goede verlichting zo...
Design aquaria Classica Qubic
 Wanneer je een aquarium zoekt, let je niet alleen op de inhoud en verlichting maar ...
Verlichting in je aquarium
Verlichting is een belangrijk element in je aquarium. Je hebt het nodig om bijvoorbe...
De ideale inrichting van je aquarium
In de meeste Hollandse huiskamers worden gezelschapsaquaria gehouden. Daarin zitten ...
Informatie over weekdieren
Herkomst Weekdieren zoals slakken en mosselen worden ook gehouden in het aquarium. D...