• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Bench

Bij de aanschaf van een puppy of een nieuwe hond, hoort automatisch ook een hondenbench. Hondenbenches koop je natuurlijk bij Pets Place. We verkopen naast gewone benches ook softbenches voor het vervoeren van je hond in de auto en stevige hondenhokken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hond Bench kopen
  Beeztees Bench 2 Deurs Lichtgrijs - Hondenbench
  Waardering:
  20%
  62X44X49 cm
  78X55X61 cm
  Winkelvoorraad
 2. Hond Bench kopen
  Beeztees Bench 2 Deurs Groen - Hondenbench
  62X44X49 cm
  78X55X61 cm
  Winkelvoorraad
 3. Hond Bench kopen
  Beeztees Scheidingspaneel Bench Zilver - Hondenbench
  Normale prijs 14,99 - 20,99 14,99 - 20,99
  109x69x75 cm
  121x78x84 cm
  89x60x66 cm
  Beeztees Scheidingspaneel Bench Zilver - Hondenbench - 78x55x61 cm
Tonen als Foto-tabel Lijst

3Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Een bench is bijna onmisbaar bij de opvoeding

Een puppy moet nog veel leren. Ze bijten op van alles en plassen overal in huis als ze nog niet zindelijk zijn. Een bench helpt bij de opvoeding, want een bench kan een fijne rustplek zijn voor je hond of puppy. Met een benchtraining leer je je hond dat de bench een prettige plek is. Met een beloning in de vorm van hondensnacks of hondenspeeltjes wordt het makkelijk om de bench met iets leuks te associëren. Let erop dat de bench moet meegroeien, als je hem te groot koopt voor de pup dan gaat hij in zijn bench plassen. Als je hond volwassen is moet hij er gestrekt in kunnen liggen.

De juiste hondenbench kopen

Een hondenbench is er in veel verschillende soorten, maten, kleuren en functies. Bijvoorbeel de zwarte hondenbench is erg populair. Zeker in het ruime assortiment van Pets Place is het aanbod divers. Een bench kan voor meerdere doeleinden worden ingezet. Het biedt een veilige plek voor je hond, het dient als vervoersmiddel en het is bovendien nuttig als je je hond dingen wilt aanleren.

Let bij de aanschaf van een hondenbench uiteraard op het formaat. Je hond moet er immers in passen. Maar kijk ook naar de afstand tussen de spijlen. Je hond moet niet in staat zijn om zijn hoofd tussen de tralies te steken, waardoor ze mogelijk vast komen te zitten. Zeker in het geval van puppy’s en kleine honden is dit een aandachtspunt. Om dezelfde reden dien je eerst de halsband of harnas van de hond af te doen, zodat ze niet bekneld raken in de bench.

De meeste benches zijn gemaakt van metaal. Spreekt je dat niet aan? Leg bijvoorbeeld een deken erover zodat het tralies minder zichtbaar zijn. Dit heeft als extra voordeel dat je hond minder prikkels krijgt en zich veiliger voelt. Ook zijn er speciale benchmatten die je op de bodem kan leggen. Deze matten zorgen ervoor dat je hond zachter ligt dan op de metalen onderplaat. De onderplaat is in de meeste gevallen uitneembaar en daardoor eenvoudig schoon te maken.

Functies van een bench

Een bench is al nuttig voor honden op jonge leeftijd. Zoals je baby’s in een box legt, zo kun je puppy’s in een hondenbench stoppen als je je handen even vrij moet hebben. Maar ook voor zindelijkheidstraining is het een handig product. Voor volwassen honden is het vooral praktisch als een tijdelijke maatregel. Is je hond bijvoorbeeld overprikkeld, dan kun je hem in een bench tot rust laten komen. Het is namelijk een prima plek voor je hond om te slapen of te rusten. En daarmee heeft het tevens een functie als hondenmand, mits je de deurtjes open laat staan.

Neem rustig de tijd om de hondenbench goed aan te leren. Zo gaat je hond het als een fijne plek zien. Gebruik de ruimte daarom nooit als straf. Dit geeft een negatief beeld van de hondenbench.

Speciale hondenbench in de auto

Ga je op reis? Dan kun je ervoor kiezen om je hond in een vervoersbox te vervoeren. Zeker voor kleine honden is het aanbod groot. Maar ook voor grote honden zijn er voldoende mogelijkheden. Wil je je kofferbak niet permanent aan je hond opofferen, dan kun je kiezen voor een flexibele hondenbench in de auto. Er zijn speciale kunststof varianten met een schuine achterzijde, die zelfs in de kleinere auto’s passen. De softbenches die gebruikt worden voor transport zijn van nylon. Door het soepele canvas kan het makkelijker vervoert worden.

Back to top