• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Graanvrij hondenvoer

Omdat sommige honden geen granen kunnen of willen eten, heeft Pets Place graanvrij hondenvoer. Heeft jouw hond van een gevoelige reacties op granen? De granen die verwijderd worden uit het hondenvoer, worden vervangen door andere ingrediënten. Het kan vervangen worden door bijvoorbeeld vlees, vis, groenten, fruit of aardappel. Hierdoor wordt het graanvrije hondenvoer net zo voedzaam en smakelijk als voer met graan, maar is het licht verteerbaar voor je hond.

Tonen als Foto-tabel Lijst

49-64van100producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Hond Hondenvoer kopen
  Prins Procare Skin & Coat - Hondenvoer
  Normale prijs 28,95 - 72,95 28,95 - 72,95
  3 kg
  12 kg
 2. Hond Hondenvoer kopen
  Renske Adult Bio Worst 500 g - Hondenvoer
  Normale prijs 5,99 5,99
  Kip
  Rund
 3. Hond Hondenvoer kopen
  Almo Nature Alu Bio Organic Single Protein 150 g - Hondenvoer
  Normale prijs 1,59 1,59
  Kalkoen
  Kip
  Rund
  Zalm
 4. Hond Hondenvoer kopen
  Natural Fresh Meat All Breeds Zalm - Hondenvoer
  Normale prijs 21,95 - 78,50 21,95 - 78,50
  2 kg
  12 kg
 5. Hond Hondenvoer kopen
  Bf Organic Menu 150 g - Hondenvoer
  Normale prijs 2,59 2,59
  Kalkoen
  Rund
Tonen als Foto-tabel Lijst

49-64van100producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Graanvrij = Glutenvrij

Net als mensen, kunnen er dieren zijn die niet tegen gluten kunnen. Helaas zit gluten in veel producten. Gluten is de naam van een groep eiwitten die worden aangetroffen in het endosperm van granen, zoals tarwe. Het eiwit van tarwe bestaat voor ongeveer 80% uit gluten. Dus wanneer een product graanvrij is, betekent dit automatisch ook dat het glutenvrij is.

Voor welke honden is graanvrij hondenvoer geschikt?

Doordat graanvrij hondenvoer zo goed te verteren is, is deze voeding geschikt voor iedere hond, van elk ras en van elk formaat. Ondanks de grote verschillen in uiterlijk is de vertering van elke hond immers precies hetzelfde! Dit voer sluit daarnaast beter aan bij het dieet van honden met een overgevoeligheid voor gluten, een gevoelige spijsvertering. Door de smakelijkheid van het voer, is het voer ook voor kieskeurige eters geschikt.

Graanvrij puppyvoer

Graanvrij voer voor je hond is er ook voor puppy's! Heeft je pup een overgevoeligheid voor gluten of is hij erg kieskeurig? Bekijk dan de graanvrije voeding voor puppy's.

Waarom wordt er gebruik gemaakt van granen in hondenvoer?

Bijna alle voedingen op de Nederlandse markt bevatten granen. Granen bevatten zetmeel dat nodig is om een krokante brok te kunnen maken. Veel producenten maken gebruik van tarwe in hun hondenvoer. Dit doen ze omdat het gemakkelijk te verkrijgen is.

Wanneer een producent gebruik maakt van ontsloten tarwe zal dit dienen als goede eiwitbron en zal de spijsvertering worden gestimuleerd. Ontsloten houdt in dat de graankorrel gaargekookt of "voorverteerd" is.

Door de graankorrels dus gaar te koken kan de hond een groot deel van de plantaardige eiwitten opnemen. Dit helpt dus mee aan de vertering van het voer voor je hond. Niet alle honden geven echter de voorkeur aan een voeding die granen bevat. Yarrah heeft een graanvrij droogvoer voor honden en katten. Daarnaast is er ook graanvrij natvoer voor honden.

Waarom is er graanvrij hondenvoer?

Honden kunnen zowel plantaardige als dierlijke stoffen verteren en verwerken. De vezels in plantaardige stoffen kan een hond zelfs goed gebruiken alleen moet er hard voor gewerkt worden om de granen te verteren. Honden zijn door de jaren heen steeds gevoeliger geworden voor granen en ook gluten. Dit kan zelfs leiden tot irritatie aan huid en vacht, darmklachten en maagklachten. Lees meer over waarom hoogwaardige voeding het verschil kan maken.

-
Back to top