• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Fietskar

Ga jij vaak fietsen en vind je het leuk om jouw hond mee te nemen tijdens deze tochtjes? Of je nou naar de winkel om de hoek gaat of op een fietsvakantie, je kan je hond overal mee naartoe nemen met een hondenfietskar! Wil je liever wandelen met je hond? Dan kan je gebruik maken van een hondenbuggy, veel hondenfietskarren zijn ook om te bouwen naar een hondenbuggy.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van23producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van23producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Waarom een hondenfietskar?

Waarom zou je een hondenfietskar aanschaffen als je hond ook naast de fiets kan rennen? Voor veel honden is het niet (meer) mogelijk om naast de fiets te rennen. Denk bijvoorbeeld aan oudere honden die niet meer in staat zijn om veel te rennen, of aan honden die veel te druk zijn naast de fiets en zo onveilige situaties kunnen creëren. Voor jonge honden is een hondenfietskar ook geschikt, zij mogen nog niet veel rennen en lopen omdat ze nog aan het groeien zijn. Maar ook voor gezonde honden is het niet wenselijk om lange afstanden naast de fiets te rennen. Dus ben je van plan om lange tochten te fietsen? Dan kan je een hondenkar meenemen waar je hond in kan rusten tijdens de tocht!

Hoe groot moet een hondenfietskar zijn?

Bij het aanschaffen van een hondenfietskar is het belangrijk dat je let op de grootte van de kar. De hondenkarren worden ingedeeld op het gewicht dat zij maximaal kunnen tillen, zo heb je fietskarren die maximaal 22 kilogram kunnen tillen, maar ook hondenkarren waar zelfs honden met een gewicht van 50 kilogram in kunnen. Kies daarom een fietskar aan die het gewicht van jouw hond aankan. Naast het draaggewicht speelt de grootte van de kar ook een rol, je viervoeter moet genoeg ruimte ruimte hebben om zich om te kunnen draaien en om comfortabel te liggen. De kar moet ongeveer twee keer zo groot zijn als jouw hond. Een te kleine hondenfietskar is oncomfortabel voor jouw hond, hij of zij kan dan niet fijn liggen. Een te grote kar is weer onveilig omdat je viervoeter hier te veel bewegingsruimte in heeft. Heb je een kleine hond? Dan kan je ook een fietsmand op je fiets monteren, er zijn fietsmanden voor aan je stuur, maar ook voor op je bagagedrager.

Hoe ziet een hondenfietskar er uit?

De meeste hondenfietskarren lijken erg op elkaar, maar toch zijn er verschillende specificaties wat de hondenkar meer geschikt kan maken voor jouw doeleinden. Niet elke hondenfietskar is geschikt voor een elektrische fiets, dit heeft te maken met de plek waarop de kar bevestigd moet worden. Sommige karren kunnen met een speciaal koppelstuk voor elektrische fietsen vastgemaakt kunnen worden. De Innopet Hercules hondenfietskar kan aan een e-bike worden vastgemaakt, dit moet bevestigd worden aan de kant waar de aandrijving niet zit. Zo voorkom je dat de kar de bedrading van jouw fiets kapot maakt. De volgende opties komen veel voor bij fietskarren maar kunnen per kar verschillen:

  • Snel bevestigingssysteem voor het vastmaken van de wielen.
  • Inklapsysteem voor gemakkelijke opberging: de Trixie hondenfietskar is snel in te klappen.
  • Vastzetremmen aan beide kanten.
  • Reflecterende strepen op de zij- en/of achterkant.

Van hondenfietskar naar hondenbuggy

Een deel van de hondenfietskarren die je bij Pets Place kunt kopen zijn om te bouwen tot hondenbuggy, bijvoorbeeld de Trixie hondenfietskar. Deze kar heeft een voorwiel en duwstang die gemakkelijk te bevestigen zijn op de kar. Met deze toevoegingen kan je de kar als buggy gebruiken en zo ook tijdens het wandelen meenemen!

Back to top