• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Seresto hond

Het is belangrijk je hond regelmatig tegen vlooien en teken te behandelen. Seresto® is een revolutionaire nieuwe vlooien en tekenband die maar liefst 8 maanden werkzaam is. Seresto is waterbestendig en geurloos en beschermt je hond tot 8 maanden tegen vlooien en teken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. petsplace Hond kopen
  Seresto Teken- En Vlooienband Large - Anti tekenmiddel
  Waardering:
  80%
  Normale prijs 40,95 - 74,95 40,95 - 74,95
  per stuk
  2 stuks
 2. petsplace Hond kopen
  Seresto Teken- En Vlooienband Small - Anti tekenmiddel
  Normale prijs 32,99 - 63,99 32,99 - 63,99
  per stuk
  2 stuks
 3. petsplace Hond kopen
  Seresto Teken- En Vlooienband - Anti tekenmiddel
  Waardering:
  86%
  38 cm
  70 cm
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

3Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is Seresto precies?

Seresto is een doorbraak in vlooien en teken bescherming. De band geeft gedurende 8 maanden een exacte en gelijkmatige dosering van de werkzame stoffen imidacloprid en flumethrine vrij. Hierdoor blijft je hond beschermd tegen vlooien en teken.

Hoe werkt Seresto?

De twee werkzame stoffen worden via de band verspreid over de huid en de vacht van je hond. De band werkt zowel afwerend als dodend tegen teken. Verder beschermt Seresto tegen de ontwikkeling van vlooienlarven en kan het ingezet worden als behandeling van luizenbesmetting (Trichodectes canis).

Veilig en effectief

De dosering van de werkzame stoffen van Seresto is dermate laag dat het veilig is voor de gezondheid van mens en dier. Verder is de band ontworpen om gevaar voor verstikking / verwurging te voorkomen: Mocht je hond vast komen te zitten, dan zal de gesp op tijd loskomen. Er is tevens een breekpunt in de band aangebracht voor extra veiligheid.

Belangrijk

Puppies van minder dan 7 weken niet behandelen. Niet gebruiken in geval van een bekende overgevoeligheid voor de werkzame bestanddelen of één van de hulpstoffen.

Seresto Afwerende werking op teken

Deze afwerende werking van Seresto wordt ook wel ‘hot-feet’ effect genoemd: bij contact met een behandelde hond gedragen teken zich alsof ze op een hete plaat lopen. De teken vertonen een gestoord gedrag en vallen op de grond voordat ze zich kunnen vasthechten. Dit contact met de hond is vrij kort, maar lang genoeg om ze ook te doden.

Overmatig krabben is een symptoom. Soms zie je volwassen vlooien tussen de haren van je hond lopen, waarbij je eerst op zoek moet gaan ter hoogte van de staartbasis. Met een kam kan je nagaan of in de vacht van je hond donkere korreltjes zitten, of eruit vallen.

Vang deze korreltjes op en leg ze op een vochtig papier. Indien het vochtige papier rood kleurt, heb je te maken met door de volwassen vlo uitgescheiden uitwerpselen van onverteerd bloed. De aanwezigheid van vlooien is daarmee aangetoond.

Vlooien kunnen lastig zijn voor dier en mens als ze bijten (jeuk). Door de jeuk gaan de dieren zich veelvuldig krabben en bijten en veroorzaken zo huidletsels en kale plekken. Sommige honden en katten zijn overgevoelig voor het speeksel van de vlo (vlooienallergie) en krabben zich veelvuldig, zelfs maar bij één enkele vlooienbeet, deze dieren krijgen ook kale plekken, vooral ter hoogte van de rugstreek.

Tenslotte kunnen vlooien allerlei ziektes overdragen, waarvan de meest bekende de lintwormen bij hond en kat zijn.

Een volwassen vlo kan tot 130 dagen overleven op de gastheer, afhankelijk van de omgevingscondities. Bekijk de hele levenscyclus van de vlo.

Van eitje tot vlo duurt het minstens 2 tot 3 weken, maar afhankelijk van de omstandigheden kan dit ook veel langer zijn. Bij een relatief hoge luchtvochtigheid en hoge temperaturen is de cyclus kort. Bij kou of wanneer de huisgenoten met vakantie zijn, kan een cocon soms maanden overleven en duurt de totale cyclus soms wel langer dan een half jaar.

Dit hangt af van de snelheid van handelen, de mate van de besmetting en de aard van de gebruikte producten. Hoe sneller je ingrijpt, hoe makkelijker de bestrijding. Over het algemeen moet je ervan uitgaan dat er in de omgeving eitjes, larven en cocons aanwezig zijn, zodra er vlooien op je hond worden gesignaleerd.

Er bestaat een hele waaier van tekensoorten. Afhankelijk van de soort, het levensstadium en de gastheer kan de teek verschillende dagen tot weken op de gastheer blijven voeden.

Een tekenbeet is op zich pijnloos, maar kan wel irritatie van de huid veroorzaken. Het gevaar bestaat uit de ziekten die teken kunnen overbrengen (ziekte van Lyme, babesiose, anaplasmose). De overdracht van deze kiemen zou ten vroegste 24 uur na het vasthechten gebeuren, maar door onjuiste manipulatie van de teek zou dit vroeger kunnen optreden.

Deze afwerende werking wordt ook wel ‘hot-feet’ effect genoemd: bij contact met een behandelde hond gedragen teken zich alsof ze op een hete plaat lopen. De teken vertonen een gestoord gedrag en vallen op de grond voordat ze zich kunnen vasthechten. Dit contact met de hond is vrij kort, maar lang genoeg om ze ook te doden.

Teken kunnen verschillende ziekten zoals babesiose en ziekte van Lyme overbrengen. Dit gebeurt na het vasthechten via speeksel. De afwerende werking van de Seresto halsband voor honden en katten voorkomt dat teken zich gaan vasthechten en vermindert zo het risico op overdracht van ziekten.

-
Back to top