• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Kattenbak

Een open of gesloten kattenbak kopen? Eentje met een mooi design of lekker basic? Bij Pets Place vind je alle varianten in vele kleuren zodat de kattenbak, ook wel kattentoilet genoemd, altijd goed bij jullie interieur past. Klontvormende en niet-klontvormende kattenbakvulling? Wij helpen je graag met kiezen voor het juiste kattengrit. Daarnaast hebben we nog vele handige accessoires zoals geurverwijderaars, schepjes en matten.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van263producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kat Kattenbak kopen
  Savic Kattentoilet Oscar 50x37x39 cm - Kattenbak
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 16,99 12,99
  Grijs&Wit 16,99
 2. Kat Kattenbak kopen
  Adori Kattentoilet Rattan 69x42x41 cm - Kattenbak
  Waardering:
  71%
  Normale prijs 41,99 41,99
  Antraciet
  Grijs
  Taupe
  Zwart
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van263producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Een kattenbak, ook wel kattentoilet genoemd, zorgt ervoor dat jouw kat zijn behoefte in huis kan doen. Er zijn verschillende soorten kattenbakken die je kan kopen in onze winkel. Je hebt grote kattenbakken, zelfreinigende kattenbakken, open kattenbakken, etc. Elke kattenbak heeft zijn eigen voordelen, maar zorg er altijd voor dat je de regel onthoudt: iedere kat zijn eigen kattenbak, plus één extra. Dit betekent dat als je 3 katten hebt je 4 kattenbakken nodig hebt. Katten willen namelijk niet op dezelfde plaats hun behoefte doen en zo voorkom je dat de kat zijn behoefte naast de kattenbak doet. 

De juiste kattenbak kopen

Wanneer je een kattenbak hebt aangeschaft moet je deze ergens in jouw huis plaatsen. Zet de kattenbak op een afgelegen plek. Je kat houdt van privacy en zeker wanneer ze haar behoefte doet. Denk bij het plaatsen aan plekken waar zo min mogelijk mensen komen. Zet de kattenbak niet neer bij de voer- of waterbak van jouw kat. Je kat vindt het niet fijn om te eten en drinken naast de kattenbak. Wanneer je de kattenbak hier wel neer zet is er een grote kans dat je kat deze kattenbak niet gebruikt.
Wanneer de kattenbak zijn plek heeft, vul je de kattenbak met kattenbakvulling. De vulling bepaalt hoe vaak je een kattenbak moet schoonmaken. Gebruik je klontvormende kattenbakvulling dan hoef je alleen dagelijks de klontjes uit de kattenbak te halen en één keer per week de hele kattenbak te verschonen. Gebruik je geen klontvormende kattenbakvulling, dan dien je de hele kattenbak vaker te verschonen.
Zorg ervoor dat je een grote hoeveelheid vulling in de kattenbak doet. Jouw kat begraaft namelijk graag de ontlasting. Dit doet jouw kat om zo min mogelijk geursporen van de ontlasting achter te laten. De hoeveelheid kattenbakvulling moet minimaal 5 centimeter zijn. Wanneer je klontvormende kattenbakvulling gebruikt moet de laag minimaal 7 centimeter zijn. Zo voorkom je namelijk dat de klont ontlasting aan de bodem van de bak blijft plakken.
Zelfreinigende kattenbakken zorgen er voor dat je zelf niet de klonten eruit hoeft te scheppen, maar komt de ontlasting in de opvanglade. Door deze uitvinding hoef je geen kattenbakschepje meer aan te schaffen.

Automatische kattenbak kopen?

Een automatische kattenbak, ook wel een zelfreinigende kattenbak of een elektrische kattenbak genoemd, is een kattenbak die zelfreinigend is. Met een automatische kattenbak hoef jij niet meer dagelijks de ontlasting hoeft weg te scheppen, aangezien de zelfreinigende functie ervoor zorgt dat de kattenbakvulling wordt gefilterd en de ontlasting van je kat vervolgens in een kattenbakzak of bak belandt.

Back to top