• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Automatische kattenbak

Automatische kattenbakAutomatische kattenbak

Automatische kattenbak, op zoek naar de beste elektrische kattenbak van bijvoorbeeld Petlux? Bestel hier een zelfreinigende kattenbak bij Pets Place!

Tonen als Foto-tabel Lijst

10Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

10Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Wat is een automatische kattenbak?

Een automatische kattenbak, zelfreinigende kattenbak of een elektrische kattenbak is een kattenbak die zelfreinigend is, zodat jij niet meer dagelijks de ontlasting hoeft weg te scheppen. De zelfreinigende functie zorgt ervoor dat de kattenbakvulling wordt gefilterd en de ontlasting van je kat vervolgens in een kattenbakzak of bak belandt. Deze kan je iedere 1 tot twee weken legen. Tijdbesparend en gemakkelijk dus. Smart accessoires, zoals een (semi-)automatische kattenbak, bieden een uitkomst voor mensen die minder vaak thuis zijn of het simpelweg niet fijn vinden om dagelijks boven de ontlasting te hangen en deze weg te scheppen. Ontlasting stinkt immers gewoon! Dat een zelfreinigende kattenbak vaak (niet altijd) ook nog eens een geurfilter heeft, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Zeg maar dag tegen die stank in huis!

De verschillende soorten zelfreinigende kattenbakken

Er zijn semiautomatische kattenbakken en elektrische kattenbakken die helemaal zelfreinigend zijn. Het verschil en de voor- en nadelen worden hieronder toegelicht.

Semiautomatische kattenbak

Bij een semiautomatische kattenbakken wordt het schoonmaakproces voor je gedaan, maar is er wel nog een handeling nodig om dit proces in gang te zetten. Dit kan bijvoorbeeld het trekken aan een hendel of het draaien van het bovenste deel van de kattenbak zijn, zodat het mechanisme zijn werk kan doen en de ontlasting uit de kattenbakvulling wordt gefilterd. 

Deze semiautomatische kattenbakken zijn voorzien van een geurfilter, zodat de kattenbak minder snel gaat stinken en de kattenbakzak of bak (met opgevangen ontlasting) maar eens in de 1 à 2 weken geleegd hoeft te worden.

Voordelen van een semiautomatische kattenbak

De voordelen van een semiautomatische kattenbak zijn dat je niet meer zelf de ontlasting hoeft te scheppen, dit scheelt tijd en biedt gemak. Daarnaast zit er een geurfilter in, zodat, mits de afvalbak of -zak iedere 1 tot 2 weken wordt geleegd, er weinig tot geen vieze lucht vrij zal komen. Een ander voordeel is dat een semiautomatische kattenbak relatief goedkoper is dan een volautomatische kattenbak.

Nadelen van een semiautomatische kattenbak

Een nadeel van de semiautomatische kattenbak is dat er een handeling nodig is om het reinigingsproces in werking te stellen. Wanneer je niet thuis bent om deze handeling uit te voeren, zal de ontlasting alsnog voor langere tijd in de kattenbak liggen en kan het vervelende luchtjes opleveren in huis.

Automatische kattenbak

Een automatische kattenbak komt in verschillende varianten voor. De één kan worden bestuurd met een app en de ander start door middel van bewegingssensoren een schoonmaakprogramma. Je hoeft er bijna niet naar om te kijken! Ideaal als je door werk of andere redenen minder vaak thuis bent om de ontlasting van je kat weg te scheppen of de semiautomatische kattenbak aan te zwengelen. Een kattenbak automatisch schoonmaken, wie wil dat nou niet?

Voordelen van een automatische kattenbak

Het voordeel van een volautomatische kattenbak ten opzichte van een semiautomatische kattenbak, is dat het nog meer gemak biedt, omdat je niet thuis hoeft te zijn om de reiniging in werking te stellen. Doordat de automatische kattenbak door middel van bewegingssensoren zelf een reinigingsproces start, of dat je met de app op afstand de reinigingsfunctie kan aanzetten, kun je ervoor zorgen dat je kat altijd een schone kattenbak heeft en jouw huis vrijwel vrij is van de vieze kattenbak lucht.

Nadelen van een automatische kattenbak

Het nadeel van een automatische kattenbak is dat het schoonmaakproces geluid kan veroorzaken. De ene kat heeft hier geen moeite mee, maar een andere kat kan hier gevoeliger voor zijn. Als jouw kat gevoelig is voor geluiden, kan een stillere variant van de automatische kattenbak een goede optie zijn. Een ander nadeel is dat automatische kattenbakken relatief duurder zijn dan andere kattenbakken.

Welke kattenbakvulling kan je gebruiken?

Het is belangrijk om een kattenbakvulling te kiezen die geschikt is voor zowel jouw smart kattenbak als voor jouw kat. Bekijk de productinformatie van de specifieke automatische kattenbak voor de aanbevolen en afgeraden kattenbakvullingen.

Automatische kattenbakken bij Pets Place

Bij Pets Place zijn wij er voor jou en je dier en streven we naar jullie tevredenheid. Wil jij jouw kattenbak zelfreinigend hebben en ben je op zoek naar specifieke (semi) automatische kattenbakken, bijvoorbeeld van merken als Trixie, Petlux, Petsafe, Petkit, Catit, Omega Paw of Petree? Of wil je een andere kattenbak kopen? Wij hebben het voor jou! Ontdek de gemakken van de beste automatische kattenbakken bij Pets Place!

-
Back to top