• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Kattenluik

Katten gaan graag naar buiten, maar je kunt niet altijd de deur voor ze open doen. Pets Place biedt daarom een ruim assortiment kattenluiken aan, geschikt voor iedere deur. Hiermee kan jouw kat naar binnen en naar buiten wanneer hij of zij dat zelf wilt. Kattenluiken zijn er in diverse soorten en maten. Pets Place verkoopt standaard kattenluiken, extra grote kattenluiken en kattenluiken met chip, magneet en infrarood.

Tonen als Foto-tabel Lijst

33-48van53producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

33-48van53producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Welk type kattenluik kopen?

Een standaard kattenluik is een luik voor katten tot 7 kilogram. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, zodat ze in deuren en muren van verschillende materialen passen. Kies je een kattenluik met een tunnel? Of ga je voor een variant die je handmatig naar binnen of buiten op slot kan draaien? Bij de laatste variant kan je jouw kat binnen of buiten laten wanneer jij dat wilt. Een luik met 2 sluitmogelijkheden kan je open en op slot draaien, hierdoor is het voor je kat niet mogelijk om naar buiten of naar binnen te gaan. Bij een kattenluik met 4 sluitmogelijkheden heb je ook de optie om het luik alleen naar binnen of naar buiten open te laten gaan. Je kan dan bijvoorbeeld bepalen dat wanneer jouw kat naar binnen komt, die niet meer naar buiten kan.

Is jouw kat zwaarder dan 7 kilogram of wil je een (kleine) hond door het luikje naar binnen en buiten laten gaan? Kies dan voor een extra groot kattenluik die geschikt is voor dieren tot 10 kilogram. Heb je zowel een kat als een kleine hond in huis, dan biedt dit type dierenluik ook de beste oplossing. Je hoeft immers niet meerdere gaten in de deur te maken.

Kattenluik met chip

Wil je graag dat je kat vrij naar buiten kan, maar wil je geen ongewenste indringers in huis? Dan is een kattenluik met chip de ideale oplossing! Het luik gaat alleen open als jouw kat met zijn of haar unieke microchip er doorheen wilt. Je kan het kattenluik instellen op meerdere katten, zodat al jouw pluizenbollen veilig naar binnen en buiten kunnen. Voor katten die niet gechipt zijn, zijn er penningen met een microchip voor aan een halsband. Met de penning kunnen zij ook door het kattenluik met chip heen! Het kattenluik met chip kan je deur, raam of muur monteren, met behulp van de tunnelstukken kan jij het voor elk oppervlak passend maken! Er zijn verschillende maten kattenluiken met chip beschikbaar. Heb je grote katten? Kies dan ook voor een groter luik! Bij Pets Place vind je kattenluiken die op microchip werken van de merken Sureflap, Petsafe en Ferplast.

Hoe werkt een kattenluik met chip?

Zoals de naam al doet vermoeden werkt een kattenluik met chip op de microchip van jouw kat. Bij het installeren van het luik laat je jouw kat door het luikje lopen om het chipnummer te registreren. De volgende keer dat je pluizenbol naar binnen of naar buiten wilt, zal het luikje automatisch open gaan. Als je thuis meerdere katten hebt, wil je natuurlijk dat ze allemaal toegang krijgen tot het luikje. Je kan meerdere microchips registreren op een kattenluik met chip, soms tot wel 32 verschillende microchips!

Kattenluik instellen

Bij sommige kattenluiken met chip kan je specifiek instellen welke kat naar buiten mag en welke niet, dit is ideaal voor als één van jouw katten (tijdelijk) niet naar buiten mag! Je hebt zelfs kattenluiken met chip die je vanaf een app op jouw mobiele telefoon kan besturen, zo kun je op afstand zien of jouw kat binnen of buiten is en wanneer hij of zij voor het laatst door het luik is geweest.

Kan je aan kattenluik met chip gebruiken voor een kat zonder microchip?

Is jouw kat (nog) niet gechipt en geregistreerd? Dan is het verstandig om dit alsnog bij jouw dierenarts te laten doen! Het chippen van jouw kat heeft meerdere voordelen, maar het belangrijkste is dat jouw kat makkelijk teruggevonden kan worden bij een vermissing. Een dierenarts, dierenasiel of dierenambulance kan de chip met een chiplezer aflezen en zo jouw adres en contactgegevens achterhalen. Als je jouw kat niet wilt laten chippen betekent dit niet dat je geen kattenluik met chip kan gebruiken. Er zijn namelijk losse penningen met microchip beschikbaar die je aan de halsband van je kat kan hangen. Als de penning in de buurt van het luikje komt zal deze ook open gaan. Het werkt dus op dezelfde manier als een microchip van jouw pluizenbol!

Alternatieve kattenluiken

Geen interesse in een kattenluik met chip? Dan kun je ook kiezen voor een kattenluik met magneet. Hiervoor dien je gebruik te maken van een magnetische halsband. Zodra de kat in de buurt van het luik komt, zal deze openen. Een nadeel van dit type is dat de kat zijn magneetje kan verliezen en daardoor de toegang tot zijn luik ontzegd wordt. Controleer dus regelmatig of het magneet nog goed bevestigd is aan de halsband. Een andere variant op het kattenluik met chip is het kattenluik met infrarood. Met dit systeem draagt je huisdier een halsband met infrarood die het deurtje ontgrendelt. Het enige verschil met infrarood en de chip is dat je bij dit luikje niet kan regelen welke van jouw huisdieren naar buiten mag. Wanneer je alleen op zoek bent naar een luik waarmee je wilt bepalen welke dieren naar binnen mogen, dan is een kattenluik met infrarood een prima oplossing!

Back to top