• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Dieetvoer kat

Dieetvoer voor katten kan een bepalende rol hebben in het bevorderen van de gezondheid! Sommige katten hebben, net als mensen, specifieke voedingsbehoeften die passen bij de gezondheid en gezondheidsklachten. Veel voorkomende gezondheidsproblemen zijn overgewicht, mobiliteit in gewrichten en spieren, huid, vacht, maag, darmen, blaas en nieren. Dieetvoer kan ondersteuning bieden bij deze genoemde klachten. Bekijk hier het assortiment dieetvoer voor katten bij Pets Place. 

Tonen als Foto-tabel Lijst

33-48van136producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kat Kattenvoer kopen
  Hill's Prescription Diet Metabolic - Weight Loss + Maintenance Tonijn - Kattenvoer
  Normale prijs 24,25 - 79,99 24,25 - 79,99
  1.5 kg
  3 kg
  8 kg
 2. Kat Kattenvoer kopen
  Hill's Prescription Diet M/D Diabetes/Weight Management Zak Kip - Kattenvoer
  1.5 kg
  5 kg
  Winkelvoorraad
 3. Kat Kattenvoer kopen
  Pro Plan Veterinary Diets Feline Ha Hypoallergenic - Kattenvoer
  Normale prijs 22,95 - 47,95 22,95 - 47,95
  1.3 kg
  3.5 kg
 4. Kat Kattenvoer kopen
  Royal Canin Veterinary Diet Cat Early Renal - Kattenvoer
  Normale prijs 7,29 - 48,99 7,29 - 48,99
  400 g
  1.5 kg
  3.5 kg
  6 kg
Tonen als Foto-tabel Lijst

33-48van136producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Beste dieetvoer voor katten

Op zoek naar de beste dieetvoer voor katten? In de wereld van kattenvoer, specifiek dieetvoedingen, kan dit een flinke zoektocht zijn! Dieetvoer is speciaal ontwikkeld kattenvoer die een gezondheidsondersteunende werking heeft. Bij sommige katten kan de juiste dieetvoeding een belangrijke rol spelen bij het beheren van een aandoening en het verbeteren van de levenskwaliteit van de kat. 

Probeer nooit zomaar dieetvoer voor katten uit! Het gebruik van dieetvoer voor katten moet altijd worden besproken met een dierenarts. De dierenarts moet een diagnose van de gezondheid van de kat bepalen, om het meest geschikte dieetvoer te bepalen.

De meest voorkomende dieetvoedingen voor katten

Dieetvoer voor katten met overgewicht bevat andere eigenschappen dan dieetvoer voor katten met nierproblemen. Wat het verschil is tussen de meest voorkomende dieetvoedingen voor katten? Dat lees je hier!

Voer voor katten met blaasgruis

Voer voor katten met blaasgruis kan van eigenschap verschillen. Waarom? Vanwege de verschillende soorten blaasstenen! Dit is een voorbeeld waarom een bezoekje aan de dierenarts nodig is om de juiste dieetvoer te krijgen.

 • Struviet- en oxalaatstenen worden onder andere bestreden door de pH van de urine te verlagen en met een dieet met een aangepast mineralengehalte om de kans op deze stenen te voorkomen. Dit bereikt worden met specifieke dieetvoeding.
 • Cystine-, ammoniumuraat- en xanthine stenen worden onder andere bestreden door de pH van de urine te verhogen en met een matig gehalte van zwavelhoudende aminozuren. Dit bereikt worden met specifieke dieetvoeding.

Voer voor katten met overgewicht

Waarschijnlijk lijdt 50% van alle katten in Nederland aan een vorm van overgewicht of obesitas. Deze katten hebben door overgewicht sneller kans op gewrichtsaandoeningen, hart- en longziekten en huidproblemen. Daarnaast hebben katten met een vorm van overgewicht een verhoogd risico op het ontwikkelen van suikerziekte en blaasstenen. Het is daarom erg belangrijk om gewicht te verliezen om je kat weer lekker in zijn of haar vel te laten zitten, waarbij dieetvoer een goede rol kan spelen. Let er altijd op dat je kat niet te snel afvalt, dit kan zorgen voor leververvetting. Samen met een dierenarts bepaal je het streefgewicht, afvalplan en de uiteindelijke voeding, welke een caloriearme eigenschap en een verhoogd vezelgehalte en eiwitgehalte heeft.

Voer voor katten met nierfalen 

Heeft een kat nierfalen? Dan zal dit niet meer weggaan. Je merkt dat je huisdier last heeft van nierfalen op het moment dat de nierfunctie met 70% achteruit is gegaan en helaas komen nierfalen bij 2% tot 5% van alle katten voor. De meeste nierproblemen komen voor bij oudere katten. Om de nierfunctie niet achteruit te laten gaan, kan dieetvoeding een rol spelen. Wanneer nierfalen zijn geconstateerd door een dierenarts, biedt dieetvoer voor katten een verlaagd fosforgehalte, een beperkt natriumgehalte en een toevoeging van antioxidanten om de nierfunctie zo goed mogelijk te behouden. Daarnaast is medicatie nodig, welke door een dierenarts worden voorgeschreven.

Voer voor katten met gebitsproblemen

70% van alle katten hebben last van gebitsproblemen. Heeft jouw kat een stinkende adem, kan hij of zij moeilijk eten, raken tanden of kiezen los en verliest jouw kat deze gebitselementen? Dan kan een bezoekje bij de dierenarts en voorgeschreven dieetvoer een oplossing zijn om de gebitsproblemen niet te verergeren. Voeding voor katten met gebitsproblemen heeft een aangepaste brokgrootte, zodat op het brokje wordt gekauwd. Daarnaast bevatten deze voedingen zink, eucalyptus en polyfenolen om de bacteriën in de bek gezond te houden en de stinkende adem te verminderen. Wel zo fijn voor zowel je kat als voor jou!

Voer voor katten met diarree

Problemen met het maagdarmkanaal en last van diarree? Oh jee! Het maagdarmkanaal is erg groot en kan verschillende aandoeningen bevatten waarbij diarree een symptoom van is. Het is belangrijk om in gesprek met een dierenarts erachter te komen waar die diarree vandaan komt. Een lichamelijk onderzoek, een onderzoek van de ontlasting, een bloedonderzoek en echo kunnen enkele voorbeelden zijn van onderzoeksmethoden om te achterhalen waar de diarree vandaan komt. Wees geen thuisdierenarts als je geen dierenarts bent, probeer niet zomaar van alles uit en wissel niet te snel van voeding: dit kan het maagdarmstelsel meer van slag maken. 

Dieetvoer en meer kattenvoer bij Pets Place

Het beste dieetvoer voor jouw kat vind je bij Pets Place! Wil je liever kattenbrokken kopen? Of wil je in plaats van kattenbrokken liever natvoer voor katten kopen? Wil je kattenmelk voor kittens kopen om de beste start van een leven te geven? Of ga je naar onze winkel diepvriesvoer voor katten kopen? Kattenvoer kopen en het beste advies krijgen? Dat kan gecombineerd worden! Bezoek de webshop of één van de Pets Place winkels en geef je kat de goede voeding die hij of zij verdient.

-
Back to top