• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • 30.000 producten op voorraad
  • Gratis Click & Collect

Buitenhok

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van36producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van36producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Het juiste buitenhok kopen

Een goed buitenenhok is erg belangrijk voor je knaagdier als huisdier. De belangrijkste voorwaarden voor een buitenhok zijn dat er voldoende ruimte is om te bewegen en dat je knager beschermd wordt tegen zon, wind, regen en kou. Je vindt bij Pets Place konijnenhokken en kooien van de merken Adori, Ferplast en Hm in diverse soorten en maten. Van konijnenhokken voor binnen en buiten, van goedkope hokken en kooien tot luxe verblijven van kunststof met meerdere verdiepingen voor 2 of meer konijnen.

Welk type knaagdierhuis?

Wanneer je aan huisvesting voor je knager denkt is het handig om te weten of je het knaagdier buiten of binnen gaat plaatsen en hoeveel ruimte je hebt voor het hok. Het is de bedoeling dat jouw knager 24 uur per dag beschikking heeft tot het overdekte gedeelte. De ruimte die jouw knaagdier krijgt wanneer je hem/haar laat loslopen in huis of in een afgeschermde tuin mag niet worden meegeteld voor de permanente leefruimte van het konijn. Sommgie knagers (bijvoorbeeld dwergkonijnen) zijn gevoelig voor vocht en kou. Zorg dat het hok van een konijn minimaal 4 keer groter is dan het konijn zelf. Voor nog meer ruimte kun je kiezen voor een buitenhok met ren.

Buitenhok plaatsen

Ga je voor een plekje in de buitenlucht? Plaats het buitenhok dan op een beschutte plaats en vermijd de volle zon. Regen en tocht moet ook zoveel mogelijk worden vermeden. De volle zon moet worden vermeden omdat konijnen heel snel opwarmen en hierdoor oververhit kunnen raken. Sommige buitenhokken hebben geen bodem. Het voordeel hiervan is dat de knagers kunnen grazen en spelen op een natuurlijke manier. Maar het is ook gevaarlijk. Wanneer de ondergrond onverhard is kan een knaagdier of konijn zich hier makkelijk uitgraven en ontsnappen. Plaats daarom het hok op een verharde ondergrond of plaats gaas onder het hok.

Back to top