• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Konijnenkooi

Kooi voor je konijn kopen? Dierenspeciaalzaak Pets Place heeft diverse konijnenkooien in het assortiment. Voor de kleinste tot de grootste konijnen, voor binnen en buiten en van een basismodel tot een echte villa! Je vind het allemaal bij Pets Place.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van35producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kooi & Hok Kooi kopen
  Ferplast Knaagdierenkooi Karat 60 Zwart&Transparant - Dierenverblijf
  59.5x39x52.5 cm 129,00
  78.5x45.5x52.5 cm 189,00
  98.5x50.5x61.5 cm 235,00
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van35producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Inspiratie van andere baasjes! @petsplacenl

Konijnenkooi voor binnen

Een konijnenkooi voor binnen bestaat meestal uit een bak met tralies aan de zijkanten en de bovenkant. Door de hoge randen van de bak blijft het zaagsel of andere bodembedekking netjes in de kooi. Er zijn konijnenkooien, die aan de bovenkant opengaan en kooien, die aan de voorkant openen. Het voordeel van een opening aan de bovenkant is dat je konijn niet zo snel zelf uit de kooi kan uitsnappen, als je de kooi opendoet. Het nadeel is, dat konijnen het bedreigend vinden, als ze van bovenaf worden opgepakt. Als de konijnenkooi aan de voorkant opent, dan kun je het konijn van voren en van onderen oppakken, wat hij veel fijner zal vinden. Ook kan het konijn dan makkelijk zelf in en uit de kooi springen. Ideaal, als je je konijn door de kamer wilt laten lopen om zijn pootjes te kunnen strekken.

Als je wel wil, dat je konijn in je kamer kan rondhuppen, maar je niet wil, dat hij aan je meubels, plinten en snoeren knaagt, schaf dan een konijnenren aan. Deze kun je aan de kooi vastmaken of om de kooi heen zetten. Zo heb je genoeg ruimte voor je konijn en heb je misschien zelfs genoeg ruimte om je konijn een vriendje of vriendinnetje te geven. Omdat een konijnenhok voor binnen aan de zijkanten meestal helemaal open is, is het fijn als je een nachthok in de kooi zet. Bij sommige konijnenkooien zit het nachthok al ingebouwd. Wilde konijnen leven in holen en jouw konijn zal het daarom fijn vinden, als hij zich ergens kan terugtrekken en zich veilig kan voelen.

Konijnenhok voor buiten?

Als je je konijn buiten in de tuin wilt houden, dan moet je konijnenhok aan andere eisen voldoen, als wanneer je een hok voor binnen zoekt. Buiten moet het konijnenhok je konijn namelijk kunnen beschermen tegen regen, wind, kou en warmte. Daarom is het belangrijk, dat een konijnenhok voor buiten een nachthok heeft, waarvan alle kanten goed gesloten zijn. Zo kan het geen wind of tocht door het nachthok waaien en heeft je konijn het lekker warm, zelfs is de winter. In de zomer moet je konijn de schaduw op kunnen zoeken, want konijnen kunnen slecht tegen warmte. Veel konijnenhokken voor buiten hebben onderin een ren en bovenin een nachthok. De beide verdiepingen zijn verbonden met een plankje.

Konijnen zijn groepsdieren en als je meerdere konijnen wil houden, is een ruim hok erg belangrijk. Een hok met een ren is daarvoor erg handig. Zo kunnen de konijnen elkaar af en toe uit de weg gaan, als ze daar behoefte aan hebben Sommige rennen hebben een bodem en andere niet. Bij een konijnenhok met een bodem, kan je konijn zich niet naar buiten graven. Bij een hok zonder bodem moet je opletten waar je het hok neer zet. Op gras graaft het konijn zich al snel uit, maar op bestrating of gaas hoef je daar niet bang voor te zijn. Om je konijn buiten extra ruimte te geven kun je ook nog een losse ren aan het konijnenhok toevoegen. Hoe meer ruimte, hoe blijer jouw konijn zal zijn.

Welk konijnkooi is het beste?

Om te bepalen welk konijnenkooi het beste is voor jou en je konijn, moet je een aantal vragen voor jezelf beantwoorden:

 • Wil je je konijn binnen of buiten houden?
 • Hoeveel ruimte heb je voor het konijnenkooi?
 • Hoe groot is je konijn?
 • Hoeveel konijnen zullen er in het konijnenkooi wonen?
 • Wat wordt de ondergrond voor het konijnenkooi of hok?

Als je deze vragen hebt beantwoord, kun je het konijnenkooi of hok uitzoeken, dat het meeste geschikt is. Vervolgens kun je kiezen welk konijnenkooi je het mooiste vindt. Wil je bijvoorbeeld een kooi van hout of liever van kunststof? En welke kleur wil je? Als je dat eenmaal gekozen hebt, kun je je konijnenkooi bestellen.

Wat heb je verder nodig voor je konijn?

Om je konijnenkooi compleet te maken hebben we allerlei accessoires. Natuurlijk kun je niet zonder een voerbakje en een drinkflesje. Het is erg belangrijk, dat je konijn altijd schoon en droog hooi tot zijn beschikking heeft. Hiervoor kun je een hooiruif in het kooi toevoegen. Om het schoonmaken van het konijnenkooi makkelijk te maken, is een konijnentoilet ook handig. Dit is een bakje, dat je in de hoek van het konijnenhok kunt zetten. Konijnen zijn van nature zindelijk en als ze hun behoefte in dit bakje doen, kun je die elke dag schoonmaken en hoef je het hok te verschonen. Verder houdt een konijn natuurlijk van knagen. Hiervoor kun je hem takken geven of een lekkere knaagstengels. Al deze accessoires kun je bij ons bestellen.
Naar boven

-
Back to top