• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Kweekbak

Kriebelt het om je eigen kruiden en planten te verbouwen? Dan is het tijd voor een kweekbak van Pets Place Boerenbond! Het is een leuke, nuttige en betaalbare hobby die je het hele jaar door kunt beoefenen, onafhankelijk van het weer buiten. Een goede voorbereiding is daarbij het halve werk, daarom zetten we hier alle info voor je op een rij.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van27producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Kweekbak Kweekbak kopen
  Nature Kweekkas Groen&Transparant - Kweekbakken
  Waardering:
  80%
  Normale prijs 10,95 - 25,99 10,95 - 25,99
  24x37.5x18 cm
  31x55x21 cm
 2. Kweekbak Kweekbak kopen
  Nature Kweekbak - Kweekbakken
  Waardering:
  100%
  Normale prijs 4,39 - 4,49 4,39 - 4,49
  Antraciet
  Wit
Tonen als Foto-tabel Lijst

1-16van27producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is een kweekbak?

Een kweekbak is een soort couveuse voor jonge plantjes, met oog voor veiligheid, warmte en ventilatie. Je zaait de zaadjes of stekt jonge planten in de bak en verzorgt ze totdat ze groot en sterk genoeg zijn om over te zetten naar een grotere pot of in je (moes)tuin. Zo kun je de planten beschermen en vergroot je de overlevingskans en je eigen tuinplezier. Met de juiste accessoires kun je heel lang gebruik maken van je kweekbak en het groeiproces van je plantjes versnellen.

Welke soorten bestaan er?

Kweekbak is een verzamelnaam voor verschillende soorten bakken waarmee je aan de slag kunt gaan om je gewenste plantjes te zaaien en/of te stekken, voordat ze hun definitieve plek krijgen in huis of tuin. Oorspronkelijk was een kweekbak een zogenaamd 'koude bak', maar is onderworpen aan vernieuwing, verbetering en variatie. Bij Pets Place Boerenbond heb je de keuze uit een breed assortiment van diverse materialen, kleuren en formaten:

Ook opties voor buiten?

Afhankelijk van het type kweekbak, het actuele seizoen en je planning kun je kiezen voor een bak voor binnen of buiten of eentje die je op termijn, bij voldoende warmte en licht, gemakkelijk naar buiten kan verkassen. In huis is een plek bij het keukenraam, op de vensterbank, bij het zolderraam en zelfs in de badkamer ideaal. Zo kun je je het groeiproces van je plantjes van dichtbij volgen en tijdig ingrijpen als het nodig is. De kweekbak voor in je tuin kan een grotere afmeting hebben en vereist een beschut plekje tegen weersomstandigheden, vogels en loslopende dieren. Met een kweekbak op poten werk je op ideale hoogte tijdens het verzorgen van je planten.

Hoe kies je je kweekbak?

Allereerst moet je checken waar je een kweekbak kwijt kan, buiten of binnen. Niet alleen vanwege de ruimte, maar ook of het de juiste plek is voor het soort planten die je wilt kweken. Niet elke kruid groeit goed buiten in vol zonlicht en niet elke plant kan het binnen uithouden bij kunstlicht met of zonder verwarming. Zoek bij Pets Place Boerenbond de kweekbak uit het beste in jouw situatie past. In onze webshop bieden we je volop keus qua kleur, grootte en vorm, afhankelijk van je opties.

Hoe werkt een kweekbak?

Een kweekbak gebruiken is geen omslachtige klus en vereist geen specialistische kennis. Het is wel een leuke uitdaging die enige oplettendheid vergt.

 • Zorg voor genoeg afstand tussen je zaailingen of stekjes, zodat ze de ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Hiervoor zijn de stekpotjes en turfpottrays in de Pets Place Boerenbond webshop ideaal.
 • Check regelmatig of het (af)wateringssysteem in je bak goed werkt. Stem het wateringssysteem af op het type plant dat je groeit. Sommige planten willen graag een spraydouche en anderen juist een slok water.
 • Gebruik je kweekbak per keer voor hetzelfde soort plant of planten die hetzelfde nodig hebben voor hun groei.
 • Wacht totdat de plantjes groot en sterk genoeg zijn om ze te over te zetten naar een grotere container (binnen- of buitenpot) waarin de kluit de ruimte krijgt naar verhouding van de grootte die de plant mag krijgen.

Welke planten kies je?

Het leuke van een kweekbak is dat je zelf kunt kiezen voor welke soort planten je gaat. Ben je een theeliefhebber of een kookkampioen? Dan kunnen verse kruiden uiteraard niet ontbreken in je bak! Houd je van fruit en groente en is gezond eten je passie? Dan kun je je hart ophalen met een eigen kweekbak. Vind je het een uitdaging om vanuit zaadje, pit of stek een nieuwe plant te kweken? Dan kun je via je bak algauw pronken met je groene of bloemrijke aanwinst.

Wat heb je nog meer nodig?

Met een kweekbak alleen kom je er natuurlijk niet. Daarom vind je in onze webshop alles om je zaailingen en plantjes te ondersteunen. Of je ze nou binnen of buiten grootbrengt: van kweekfolie tot PH-bodemtest en van plantenlabels tot vogelschrikstrips.

Back to top