• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Graszaad

Wil je graag gras in je tuin inzaaien, of lege plekken in je grasveld herstellen? Met het assortiment van Pets Place Boerenbond vind je voor elke klus het juiste graszaad! Op deze pagina lees je welk type graszaad je kan gebruiken en hoe je ervoor zorgt dat je deze goed plant.

Tonen als Foto-tabel Lijst

33-44van44producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Zaad Graszaad kopen
  Wolf-Garten Natura Bio Graszaad Universeel - Graszaden
  500 g
  1 kg
  Winkelvoorraad
 2. Zaad Graszaad kopen
  Dcm Activo Plus Graszaad - Graszaden
  Waardering:
  100%
  15 m2
  40 m2
  70 m2
  100 m2
  Winkelvoorraad
 3. Zaad Graszaad kopen
  Dcm Riparo Plus Graszaad - Graszaden
  20 m2
  45 m2
  100 m2
  150 m2
  Winkelvoorraad
 4. Zaad Graszaad kopen
  Wolf-Garten Natura Bio Graszaad Sport & Speel - Graszaden
  500 g
  1 kg
  Winkelvoorraad
 5. Zaad Graszaad kopen
  Barenbrug Graszaad Speel&Sport - Graszaden
  25 m2
  50 m2
  Winkelvoorraad
 6. Zaad Graszaad kopen
  Wolf-Garten Graszaad Schaduw&Zon Premium-Gazon - Graszaden
  1 kg 26,69
  Winkelvoorraad
 7. Zaad Graszaad kopen
  Wolf-Garten Turbo-Gazon Herstel - Graszaden
  500 g
  1 kg 23,99
  Winkelvoorraad
 8. Zaad Graszaad kopen
  Wolf-Garten Natura Bio Graszaad Schaduw - Graszaden
  500 g
  1 kg
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

33-44van44producten

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Graszaad

Gras is goede aanvulling in je tuin. Gras is namelijk niet alleen mooi, het is ook heerlijk zacht om op te zitten of om op te spelen. Gras kun je in de tuin aanleggen met graszoden, maar je kan zelf ook gras zaaien met graszaad. Met graszaad heb je even geduld nodig voordat het opkomt, maar het is goedkoper dan graszoden en het resultaat is net zo mooi. Er zijn verschillende soorten graszaden voor verschillende soorten gras. Meestal bestaat graszaad uit een mix van verschillende soorten gras voor het beste resultaat. Welk gras jij moet kiezen, is afhankelijk van waar je het gras voor wil gebruiken en waar je je grasveld aan wil leggen.

Soorten gras

Er zijn veel verschillende soorten gras om in te zaaien met graszaad. Wij zetten de meest gebruikte soorten op een rij.

 • Speelgras: speelgras is stevig gras. Het is speciaal samengesteld om intensief te gebruiken. Je kinderen kunnen er gerust op spelen zonder dat het gras beschadigt.
 • Sportgras: sportgras is eigenlijk de overtreffende trap van speelgras. Het is nog robuuster, zodat het zelfs een stevige potje voetbal goed kan doorstaan.
 • Siergras: siergras is samengesteld voor de mooie groene kleur. Het is minder sterk, waardoor het beschadigt als er veel op gelopen wordt. Dit gras is dus echt bedoeld voor een plek in de tuin waar je niet komt.
 • Weidegras: als je geiten, schapen of paarden op het gras wil laten lopen dan kies je voor weidegras. Dit is extra smakelijk gras voor je dieren dat goed terug groeit als het wordt opgegeten of door de hoeven wordt vertrapt.
 • Schaduwgras: schaduwgras is speciaal ontwikkeld om ook op schaduwrijke plekken goed te groeien. Zo blijft je grasveld toch mooi, als er weinig zon is.
 • Herstelgras: herstelgras is bedoeld om open plekken in je grasveld in te zaaien. Open plekken kunnen ontstaan door beschadiging of als je mos uit het gras hebt verwijderd

Voordelen van gras in de tuin

Gras zaaien in de tuin heeft verschillende voordelen. Allereerst neemt een grasveld veel beter water op. Bij bestrating ontstaan er plassen, omdat het water niet weg kan zakken. Het grasveld neemt het water gewoon op en laat het weglopen in de grond. Daarnaast zorgt het gras voor een gezonde bodem. In het gras leven namelijk wormen en andere nuttige beestjes die niet alleen het gazon gezond houden, maar ook de planten er omheen. Naast water neemt het grasveld ook het zonlicht goed op. Hierdoor is je tuin met gras in de zomer koeler dan een volledig bestrate tuin. Een grasveld is bovendien een stuk zachter dan bestrating. Als je kinderen spelen in de tuin vallen ze dus veel zachter. Echt gras is ook zachter dan kunstgras. Verder kunnen je huisdieren gerust het gras eten, terwijl kunstgras gevaarlijk kan zijn voor ze. Tot slot is graszaad veel goedkoper dan kunstgras.

Hoe gebruik je graszaad?

Zelf een gazon inzaaien is niet moeilijk, maar je moet wel even weten wat je doen. Als je het volgende stappenplan gebruikt, kan het niet misgaan.

 • Kies het juiste graszaad voor de plek en de functie van het gazon.
 • Maak de grond goed los en egaliseer de ondergrond.
 • Wacht op een windstille dag om het gras in te zaaien.
 • Strooi het gras gelijkmatig met de hand of met een strooier.
 • Strooi eerst in de lengte en dan in de breedte voor een gelijkmatige verdeling.
 • Gebruik de hoeveelheid graszaad per vierkante meter die op de verpakking staat aangegeven.
 • Strooi over het graszaad een laagje bodemverbeteraar.
 • Druk het graszaad aan met een roller.
 • Geef voldoende water tot alle zaden zijn ontkiemd.
 • Wacht twee tot drie weken voordat je gras uitkomt.
 • Maai het gras pas als het zes centimeter of langer is.

Je gazon onderhouden

Om je grasveld na het inzaaien met graszaad mooi te houden, heeft het regelmatig onderhoud nodig. Allereerst moet je het maaien met een grasmaaier. Hoe vaak dat nodig is, ligt aan het seizoen en aan hoe netjes jij het gazon wil houden. Gemiddeld kun je van het voorjaar tot de herfst uitgaan van een keer per week maaien. In de winter hoef je niet of nauwelijks te maaien. In het voorjaar kun je het gazon verticuteren. Je haalt dan met een verticuteerhark of -machine het mos uit het gras en zorgt dat er meer zuurstof in de grond komt. Het mos hark je vervolgens weg. Bij lange periodes met droog weer moet je het gras regelmatig sproeien. Door in het voorjaar het gras te bemesten zorg je dat het goed kan groeien. In de winter strooi je kalk om de groei van mos te voorkomen.

Back to top