• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • 30.000 producten op voorraad
 • Gratis Click & Collect

Onkruid

Onkruidbestrijding is het proces van het verwijderen of beheersen van onkruid in tuinen, op paden en op andere oppervlakken. Onkruid is vaak een struikgewas dat zich snel verspreidt en moeilijk te beheersen is, en het kan de groei van andere planten belemmeren en het uiterlijk van een tuin of landschap verpesten. Onkruidbestrijding kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, afhankelijk van de specifieke behoeften van het gebied en de voorkeuren van de eigenaar.

Tonen als Foto-tabel Lijst

11Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Bestrijding & Bescherming Onkruid kopen
  Protect Garden Flitser Concentraat - Onkruidbestrijding
  Normale prijs 13,95 - 23,95 13,95 - 23,95
  255 ml
  510 ml
  750 ml
 2. Bestrijding & Bescherming Onkruid kopen
  Round-Up Natuurlijk Onkruidvrij Concentraat - Onkruidbestrijding
  140 ml
  520 ml
  Winkelvoorraad
 3. Bestrijding & Bescherming Onkruid kopen
  Protect Garden Beloukha Garden - Onkruidbestrijding
  Normale prijs 34,95 - 54,95 34,95 - 54,95
  450 ml
  900 ml
 4. Bestrijding & Bescherming Onkruid kopen
  Luxan Pursol Ultra Tegen Onkruid. Mos En Algen - Onkruidbestrijding
  Normale prijs 16,95 - 25,95 16,95 - 25,95
  500 ml
  1 l
 5. Bestrijding & Bescherming Onkruid kopen
  Round-Up Natuurlijk Onkruidvrij Gebruiksklaar - Onkruidbestrijding
  1 l
  3 l
  Winkelvoorraad
Tonen als Foto-tabel Lijst

11Producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Heb je veel last van onkruid in de tuin? Bekijk dan het ruime assortiment met onkruidbestrijdingsmiddelen van tuinwinkel Pets Place.

Manieren om onkruid te bestrijden

Een van de meest populaire manieren om onkruid te bestrijden is door middel van chemische middelen, zoals herbiciden. Dit zijn chemicaliën die zijn ontworpen om specifieke soorten onkruid te doden zonder andere planten aan te tasten. Herbiciden kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, zoals door middel van spuitbussen, handpompen of het toedienen van druppels op het blad. Het is belangrijk om de instructies op het etiket van het herbicide te volgen om ervoor te zorgen dat het op een veilige en effectieve manier wordt gebruikt.

Een andere manier om onkruid te bestrijden is door middel van fysieke methoden, zoals het handmatig verwijderen van de onkruidplanten of het gebruik van een onkruidbrander om ze te verbranden. Dit kan effectief zijn voor kleine gebieden met weinig onkruid, maar het kan tijdrovend zijn voor grotere gebieden of voor onkruid dat zich snel verspreidt.

Er zijn ook biologische methoden voor onkruidbestrijding, zoals het gebruik van nuttige insecten of ziekten om onkruid te beheersen. Dit kan een milieuvriendelijke optie zijn, maar het kan ook tijd kosten om effectief te zijn en het kan moeilijk zijn om de juiste balans te vinden tussen het beheersen van het onkruid en het behouden van andere planten en dieren in het gebied.

Het is belangrijk om te onthouden dat onkruidbestrijding een continu proces is en dat het regelmatig onderhoud vereist om ervoor te zorgen dat het onkruid niet terugkomt. Het is ook belangrijk om de juiste methode te kiezen voor het specifieke gebied en om ervoor te zorgen dat het op een veilige wijze wordt aangebracht.

Voordelen van correcte onkruidbestrijding

 • Verbeterd uiterlijk: Onkruid kan het uiterlijk van een tuin of ander gebied verpesten en de groei van andere planten belemmeren. Door onkruid te verwijderen, kan het gebied er gezonder en aantrekkelijker uitzien.
 • Verbeterde groei van andere planten: Onkruid kan concurreren met andere planten om licht, water en voedingsstoffen. Door onkruid te verwijderen, kunnen andere planten beter groeien en bloeien.
 • Vermindering van ziekte- en plaagproblemen: Sommige soorten onkruid kunnen ziektes of plagen overbrengen op andere planten. Door onkruid te verwijderen, kan het risico op ziekte- en plaagproblemen worden verminderd.
 • Vermindering van de kosten: Het regelmatig verwijderen van onkruid kan tijdrovend zijn en kan leiden tot hogere onderhoudskosten. Door het onkruid op een effectieve manier te bestrijden, kan het aantal keren dat onkruid verwijderd moet worden afnemen, wat kan leiden tot lagere onderhoudskosten.
 • Vermindering van onveilige omstandigheden: Sommige soorten onkruid kunnen onveilige omstandigheden veroorzaken, zoals gladde oppervlakken of verborgen obstakels. Door het onkruid te verwijderen, kunnen deze omstandigheden worden verminderd en kan de veiligheid in het gebied worden verbeterd.
 • Risico op brand reduceren: In gebieden met een hoog risico op brand, zoals droge gebieden of gebieden met hoog gras, kan onkruid een brandgevaar vormen. Door het onkruid te verwijderen, kan het risico op brand worden verminderd.
 • Terugdringen van de hoeveelheid verspreiding: Sommige soorten onkruid produceren zaden die zich snel verspreiden en die moeilijk te verwijderen zijn. Door het onkruid op een effectieve manier te bestrijden, kan de hoeveelheid verspreiding daarvan worden verminderd.
Back to top